Vår kjære kaptein fortsetter i klubben over to nye år!

Den Nederlandske midtbanegeneralen kom til Vålerenga foran 2018 sesongen og står foreløpig med 34 kamper og 10 mål for klubben.

Kontrakten gikk ut etter denne sesongen, men før Spitse tok turen til VM-oppkjøringen til Nederland, skrev hun under en ny kontrakt som strekker seg ut 2021.

– Jeg trives veldig godt i Norge og Vålerenga, og det gjør også min kone og sønn. Vi ønsker å utvide familien vår en dag, og jeg kan ikke skjule det når andre klubber er interesserte. På ulike tidspunkter i min karriere har klubber som Atletico Madrid, PSG, Bayern München og Manchester United vært i kontakt, men jeg har alltid tatt mine valg basert på mine egne følelser og for min families beste. Jolien (kone) og Jens (sønn) har det veldig bra her, og det er det viktigste for meg, rett og slett fordi da har jeg det også bra og kan prestere på banen, forteller Spitse som også gleder seg til å fortsette satsingen med Vålerenga.

– Samtidig er Toppserien er sterk liga og vi jobber knallhardt i Vålerenga for å nå toppen. Jeg føler et stor ansvar for den prosessen og jeg vil lykkes med de målsettingene vi har satt oss sammen med laget, administrasjonen og støtteapparatet, avslutter 28-åringen.

Nå venter Fotball-VM for Spitse og Nederland, som har imponerende 161 spilte kamper og 30 mål å skilte med i sin landslagskarrière. Dermed er hun den spilleren med flest landskamper for de Oransje.

Monica Knudsen legger ikke skjul på at det er viktig å ha en spiller av Sheridas kaliber i troppen.

– En fantastisk signering for klubben! At Sherida, som er en topp internasjonal spiller velger sin fremtid i Vålerenga, er helt kanon. Det viser også at klubben mener alvor i sin satsing med å ta steg for steg mot toppen av norsk fotball, og videre ut i Europa. Kontinuitet er viktig i dette arbeidet. Som lagets kaptein og en viktig brikke for laget både på og utenfor banen, er det herlig for oss å ha en klassespiller som Sherida med på reisen, forteller en strålende fornøyd Monica Knudsen.

Fakta:

  • Navn: Sherida Spitse
  • Født: 29.05.1990
  • Tidligere klubber: Vv Sneek, SC Heerenveen, LSK Kvinner og FC Twente
  • 160 landskamper for Nederland og 30 landslagsmål
  • 34 kamper og 10 mål for Vålerenga
  • Toppscorer for Vålerenga i 2018-sesongen