NFF har utformet en pressemelding som oppsummerer økonomisk rapportering fra toppklubbene per 31.12.2018.  Her kommer det fram at Vålerenga Fotball er plassert i rød sone, noe som medfører ekstra vaktsomhet fra NFFs side.

Bakgrunnen er egentlig enkel, da det ene og alene er gjeldssituasjonen knyttet til eierskapet av stadionselskapene som medfører at vi får dårligere tall i vår rapportering enn det som er ønsket. Helt konkret er det slik at så lenge ett av våre datterselskaper og entreprenøren ikke er enige om sluttoppgjøret ved bygging av Intility Arena, så slår dette negativt ut i vår rapportering til NFF.

Vi har vært hatt møter med NFF om dette, som har full forståelse for at denne ekstraordinære situasjonen medfører at vi havner i rød sone.

Det er imidlertid ikke mulig å endre kriteriene, derfor havner vi dessverre i denne kategorien. Det er litt fortvilende, økonomien i Vålerenga er under full kontroll, og klubben går i pluss.

Det er ingen annen dramatikk i dette enn at klubben må utarbeide en handlingsplan som skal godkjennes av NFF. Det er vi i ferd med å gjøre nå.

 

Denne saken handler omA-LAGET, , ,