Onsdag 28. mai arrangerte damelaget Coop Jentedag på Intility Arena for i underkant 200 fotballglade jenter

– Dette var veldig gøy, strålte Josefine Sofie Eik Myhre, Sanna Aldal Sørjoten og Selma Haugen Thomassen fra Oppsal J09 etter at økta var gjennomført.

Sammen med de andre besøkende lagene ble de først ønsket velkommen i kantina på stadion. Lagene ble så satt sammen i grupper som videre fikk tildelt 4-5 spillere fra damelaget som de skulle ha som instruktører senere.

Tre fornøyde Oppsal jenter. Foto: Vålerenga Fotball

Her fikk jentene stille spørsmål om alt mellom himmel og jord, og fikk et lite innblikk i hverdagen til en spiller i Vålerenga.

Så var det duket for selve rosinen i pølsa – trening på Intility Arena.

Hver gruppe rullerte mellom tre stasjoner og fikk prøve seg i ulike ballkontroll-øvelser, 1v1, 2v2 og selvfølgelig en liten spillsekvens.

Da treningen og det obligatoriske fellesbildet var overstått, ble det så utdelt premier og frukt levert av Coop, og ikke minst signaturkort fra spillerne selv.

Jentene forsyner seg av frukt levert av Coop.

Men det var ikke bare jentene som fikk ta del i opplevelsene denne onsdagen. Eli Landsem og Monica Knudsen holdt også et lite trenerforum for lagenes trenere og lagledere. Her ble A-lagets treningsopplegg og struktur lagt frem, før det ble tid til diskusjon rundt hvilke spesifikke øvelser man har best erfaring med og andre spillerutviklingstiltak på jentesiden.

– Det var en veldig bra dag. Jentene synes det var stas å komme så tett innpå spillerne som de gjorde på øvelsene. Og damene var veldig flinke med barna.
Moro for oss å høre om damelaget fra «innsiden» også. Det er mye som skal klaffe for å oppnå resultater, sier Per Neraas-Andersen som er en av trenerne til Oppsal J09.

Eli Landsem var også fornøyd med arrangementet.

– Slike tiltak er naturligvis stas for de besøkende lagene, men utrolig viktig og ikke minst gøy for spillerne og oss som klubb. Vi får mulighet til å bli bedre kjent med klubber rundt oss og diskutere både utfordringer og fremtidsmuligheter i jentefotballen, forteller sportssjefen.

Coop Jentedag er et arrangement som er satt i gang av Coop og Toppfotball Kvinner hvor målet er å skape fotballglede, bli kjent med Toppserien-spillere og knytte Coop tettere på klubbene. Coop er også en viktig samarbeidspartner for Vålerenga Fotball og pryder blant annet skulderen til damelaget.

Lagene som deltok kom fra følgende klubber:

  • Eidsvoll Turn
  • Nordby
  • Teisen
  • Lille Tøyen
  • Holmlia
  • Skjetten
  • Nordstrand
  • Oppsal
  • Hasle-Løren
  • HSV Fotball

Damelaget har også et opplegg for egne jentespillere i Vålerenga. Ved siden av Engaland som ble arrangert i mars, har også alle A-spillerne besøkt et lag i klubben som de er ambassadør for og skal til høsten arrangere en fellestrening på Intility Arena for disse.