Vi nærmer oss årets store fotballbegivenhet og kan med hånda på hjertet forsikre om at vi sitrer av forventning til hva VM i Frankrike vil bringe av gleder og sorger.

Norge kvalifiserte seg som kjent til VM gjennom å slå Nederland i playoff i en historisk kamp. Det var den første (og hittil eneste) landskampen som ble arrangert på Intility Arena og Norge slo de regjerende europamesterne 2-1 foran rundt 5000 tilskuere i fjor.

Vi ønsker de norske jentene lykke til med gjennomføringen av VM og håper de klarer å spille optimalt gjennom hele turneringen, da kan det gå hele veien til finale. I den norske troppen finner vi blant annet Isabell Herlovsen som er på utlån fra Vålerenga til Kolbotn.

Vålerenga er representert

Selv om vi heier på Norge er vi så heldige å ha to spillere som representerer Vålerenga i det daglige med i VM. Både Sherida Spitse og Ajara Njoja er ventet å spille viktige roller for sine respektive landslag Nederland og Kamerun. Vi kommer selvfølgelig til å følge deres kamper med argusøyne og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Sherida Spitse i godt driv, Foto: Morten M. Larød / Sportfoto

Sherida representerer som kjent Nederland og har hele 161 kamper med flagget på brystet. Hun har scoret 30 mål for landet sitt. Det er ventet at Sherida vil være en av de virkelig store bidragsyterne for de regjerende europamesterne – i et lag som tar mål av seg til å komme langt. Sherida har mange mesterskap bak seg for «løvinnene» og vet hva det handler om.

Ajara representerer hjemlandet Kamerun og har fått med seg OL i London i 2012 og VM i Canada i 2015 før hun nå altså aksler den grønne trøya for å kjempe om edelt metall under VM i Frankrike for «de ukuelige løvinnene».

Ajara Nchout Njoya feirer VM-deltagelse for Kamerun. Foto: LTA Agency/Women’s Africa cup of nations

Til alt overmål har jentene havnet i samme gruppe. Gruppe E består av Canada, New Zealand, Nederland og Kamerun.

De møtes dermed 15. juni klokken 18.00.

For feinschmekkerne som husker 2017-sesongen nevner vi også at de tidligere Vålerenga-spillerne Aivi Luik og Teigen Allen representerer «Mathildas» fra Australia i årets VM.

Vi anbefaler selvfølgelig ØST på torget utenfor Intility Arena som det foretrukne stedet for å se fotball-VM sammen med andre og håper dette blir et minneverdig VM på alle vis – både for publikum, spillere og alle interesserte.

Vi ønsker våre klubbspillere Sherida og Ajara samt Norges landslag lykke til under VM i Frankrike.

Les også