Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn arrangerte i samarbeid med Vålerengas damelag en gratis jentefotballskole.

Spillere fra damelaget var instruktører og jentene som deltok var strålende fornøyde med tilbudet.

I overkant av 60 jenter møttes for lek og moro med ball på gressbingen ved Vallefeltet fire ettermiddager i mai og juni. Jentene som deltok var mellom 5 – 13 år, og fikk prøve seg på mange ulike øvelser innenfor blant annet ballkontroll, avslutninger og spill. Jentefotballskolen ble avsluttet denne uken og flere av jentene ønsker nå å melde seg inn i klubben og begynne å spille for et lag i Vålerenga.

Ønsker du å melde inn din datter? Send en mail til tine@vif.no 

Stolt tradisjon

Maren Hauge er blant damene fra A- laget som har vært med å arrangere jentefotballskolen, og hun sier at det er lett å se at jentene har trivdes på Vallefeltet de fire samlingene de har vært der.

– Det er en stolt tradisjon for oss å arrangere jentefotballskolen. Det er viktig at vi gir jentene som kommer et godt førsteinntrykk, så de har lyst til å fortsette med fotball. Det er alltid like gøy å se engasjementet og innsatsen de viser, spesielt når de mestrer noe, sier hun.

 

Flere jenter i klubben

Stefan Danielsson jobber i klubben som sportslig ansvarlig for barn og ungdom. Han er glad for at klubben for femte året på rad kan tilby et gratis- og lavterskeltilbud for jenter som vil prøve om fotball er noe de vil drive med videre.

– De siste årene har vi trappet opp jentesatsingen på alle ledd i klubben og det er et uttalt mål om å øke jenteandelen. Det er vi på god vei til, blant annet takket være jentefotballskolen, sier han.