40 fotballglade jenter er på plass på Valle.

I en årrekke har vi i Vålerenga arrangert fotballskoler, men aldri før har antallet jenter vært så høyt.

– Det er utrolig gøy å se ettersom vi jo har hatt et bevisst fokus på øke jenteandelen og deltagelsen i klubben på flere områder, forteller sportslig ansvarlig Stefan Danielsson, som nå kan konstatere en dobbling i antall jenter fra fjorårets fotballskole.

Høy trivselsfaktor

Jentene selv trives veldig godt på fotballskolen. Mari og Elise fra Lille Tøyen er med for tredje gang, mens Leah fra Nordby er «førstereis».

– Det er veldig gøy å være her. Trenerne er flinke og snille, og øvelsene er morsomme og lærerrike. Det er også veldig fint å møte spillere fra andre klubber og bli kjent med dem, ettersom vi stort sett bare trener med vårt eget lag ellers, forteller Mari (Lille Tøyen), Elise (Lille Tøyen) og Leah (Nordby).

Ambisjonsnivået til trioen er det heller ikke noe å si på.

– Det hadde jo vært veldig gøy å kunne spille på A-laget til Vålerenga en gang da, sier Mari.

– Ja, eller å komme på landslaget, supplerer Leah.

Marie, Leah og Elise er tre ivrige jenter på fotballskolen. Foto: Vålerenga Fotball

Alle jentene samles daglig i en stor fellesgruppe, som videre differensieres inn i mindre gruppe etter alder. Leder for gruppen er trenerkoordinator i jentefotballen og J17 trener Darren O’Sullivan.

– Dette er utvilsomt den beste gruppa å ha på hele fotballskolen. Alle jentene er her fordi de synes fotball er oppriktig gøy og de er veldig lærevillige, skryter Waliseren, som også er glad for å ha med seg spillere fra de eldre jente- og talentlagene som med-trenere.

– Jeg har med meg noen veldig flinke assistenttrenere i Marit Flaa, Sofie Rez og Swaathy Sasiharan, som gjør at vi kan dele inn i flere grupper og følge opp alle jentene på en god måte, avslutter han

I uke 32 og 33 arrangeres det også fotballskole på Vallefeltet. Påmelding og informasjon finner du her.

 

 

Denne saken handler omBARN OG UNGDOM, ,