Det ble en festaften av de sjeldne da Vålerenga valset over Manchester United på intility arena i går kveld.

Festfotball

Festen begynte tidlig. For før det var spilt 10 minutter av kampen hadde Jenna May Dear og Ajara Njoya sendt Vålerenga opp i 2-0 ledelse og hjemmelaget nærmest struttet av spillglede i store deler av den første omgangen.

Før pause reduserte Jess Sigsworth for de røde, men Vålerenga fortsatte festfotballen etter hvilen.  Ajara Njoya ble hattrick-dronning da hun økte til både 3 og 4-1. Førstnevnte etter en nydelig såledragning inne i sekstenmeteren.

Celin Bizet Ildhusøy hadde en stor mulighet til å øke til 5-1 like før full tid, men fikk ikke ballen bak Uniteds keeper. Dermed endte den 4-1 til et særdeles godt fornøyd hjemmelag.

– Det var en god kamp. Vi visste det ville bli en veldig tøff kamp, så vi ville gi absolutt alt. Vi ville vise at vi har et veldig godt lag, fortalte tremålsscorer Ajara til TV 2 etter kampen.

HER KAN DU SE HØYDEPUNKTENE FRA TV2

LES REFERATET TIL VÅRTOSLO

Publikumsfest

Vi ønsker å takke alle de 7124 betalende tilskuerne som fant veien til intility arena denne onsdagskvelden. Dere bidro til herlige rammer rundt kampen og vi håper alle sammen fikk en god publikumsopplevelse.

Begge langsidene var godt fylt opp under onsdagens kamp. Foto: Kvinneidrett.no

Aldri før har verken Vålerengas- eller Manchester Uniteds damelag spilt for slike publikumstall, og ei heller har en klubbarrangert kamp hatt så mange tilskuere. Vi slo riktignok ikke cupfinalerekorden fra 2006, men stemningen i går var det ingenting å si på.

— Det var utrolig å spille for så mange tilskuere. Nå håper jeg virkelig at mange av disse kommer tilbake også utover i sesongen, sier Maren Hauge til VårtOslo.

Markedsansvarlig i Vålerenga Fotball, Jens August Dalsegg, var heller ikke direkte misfornøyd med publikumsoppmøtet.

— Dette var bare helt fantastisk. Vi klarte ikke publikumsrekorden, men vi satt i hvert fall en skikkelig rekord for en kamp som ikke var arrangert av Fotballforbundet, smiler han.

SE BILDENE HER

Les også