Ny Toppseriekamp står for tur. Denne gang borte på Oslos vestkant.

Vi nærmer oss slutten av en opplevelsesrik uke som virkelig satt fokus på damefotball da selveste Manchester United besøkte Intility Arena og hele 7124 tilskuere møtte opp for å se Vålerenga knuse den hardtsatsende klubben fra balløya 4-1.

Uka åpnet imidlertid med tellende kamp mot Sandviken  i Toppserien og den kampen endte dessverre med 1-1 og poengdeling. En kamp vi etter mitt skjønn burde vunnet, men marginene var ikke på vår side i solsteika på Intility Arena. Om vi ser på det positive gjorde uavgjort at vi stoppa ei tapsrekke på tre kamper og det var viktig.

Samtidig med Toppseriekamp og showkamp har klubben drifta alle banene på Valle for Norway Cup så det er nok en del ansatte og frivillige som ser frem til litt roligere dager framover. Det er rett og slett et imponerende stykke arbeid som er gjort denne uka. Vel blåst, alle sammen!

Søndag er det byderby i hovedstaden når vi tar turen over til Oslo Vest og skal måle krefter med Røa. Vi står med 17 poeng på 10 kamper og Røa har 14 poeng på 9. Vi ligger på 5. plass og Røa på plassen bak. Det er dermed en kamp vi bør vinne for å henge med i medaljekampen.

Alt ligger også tilrette for at Dejana Stefanovic får sin debut. Serberen viste frem sine ypperlige pasningskvaliteter mot United og kan med sitt vinnerinstinkt utgjøre en viktig faktor på søndag.

Keeper Hannah Seabert venter fortsatt på at papirene hos UDI blir stempla ut og det er derfor usikkert om hun er spilleberettiget enda.

Uansett spår jeg en tett og jevn kamp på Røabanen. Det er ofte høy temperatur når Vålerenga møter Røa – som det jo skal være i et byderby.  Vi får håpe at pasningsfoten til den danske nyervervelsen Rikke Marie Madsen er like strålende som den har vært i de to første kampene for klubben. Den 21-årige danske landslagsspilleren har vært knallgod for oss så langt.

Med Ajara Njoya, Natasha Dowie og Madsen på topp har vi et herlig arsenal og mange strenger å spille på fremover på banen. La oss håpe at samspillet sitter og at de får til noe av fyrverkeriet vi så mot Manchester United -da var de en nytelse å se på.

Sitter samspillet blir det meget gøy på Røabanen søndag!

Kampen starter 1500 og du er selvfølgelig invitert til å støtte jentene på en kortreist bortetur. Det er vest mot øst i tett og jevnt hovedstadsderby og jentene trenger all støtte de kan få.

God kamp!

Denne saken handler omA-LAGET, ,