Røa – Vålerenga 2-6 (1-3): Vålerenga regelrett blåste Røa av banen søndag ettermiddag.

Juryen som skal kåre rundens mål i Toppserien får litt av en oppgave med å plukke ut de tre kandidatene, for på Røabanen var tilnærmet alle Vålerengas mål av høy klasse.

Scoringsbonanza

Det begynte etter 23 minutter. Rikke Marie Madsen slo et innlegg inn i boksen som Natasha Dowie mesterlig tok ned på brystet før hun på hel volley ekspederte ballen utagbart i nettet.

Røa utlignet kun noen minutter senere, men Vålerenga tok raskt tilbake føringen igjen. Dejana Stefanovic mottok ballen på drøye 25 meter og sendte en markkryper inn via stolpen og inn. En flott måte å markere seg på i Vålerenga-debuten for serberen.

Like etter fikk Dowie et gigamulighet alene med keeper til å øke ledelsen, men ballen gikk på feil side av stolpen.

Det så ut til at det skulle stå 1-2 til pause, men Ajara Njoya ville det annerledes. Sammen med Jenna Dear vant de ballen fra en Røa-forsvarer og Ajara sendte et prosjektil i krysset, skrått fra 20 meter.

Festfotball

Den andre omgangen var ikke mer en ett minutt gammel før Vålerenga økte ledelsen. Celin Bizet Ildhusøy som hadde kommet inn i pausen for Rikke Madsen, rundet keeper og sendte i vei et innlegg mot Ajara inne i femmeteren. Kameruneren er ikke av de høyeste i Toppserien, men fikk likevel hode på ballen før noen av Røa-forsvarerne rakk å reagere. 1-4.

Synne Jensen reduserte nok en gang for Røa og hjemmelagets supportere øynet nok et håp om å få med seg noe fra kampen. Celin Ildhusøy og resten av Vålerenga-jentene ville det imidlertid annerledes.

Sherida Spitse serverte ballen til «Cubafoten» inne i sekstenmeteren. 17-åringen la ballen til rette å sendte ballen ned i det nærmeste hjørne. Flott prestasjon!

Lufta begynte for alvor å gå ut av Røa-ballongen, hvilket ga masse spillerom for jentene fra Oslo øst å boltre seg i.  Både Ajara Njoya, Sherida Spitse og Victoria Ludvigsen hadde sine sjanser, men det skulle til ei ekte Østkantjente til før å øke ledelsen.

Fra drøyt 30 meters hold fikk Ingrid Søndenå et skikkelig drømmetreff og ballen suste utagbart inn i krysset bak Røa-keeperen. Det var hennes første mål for Vålerenga i Toppserien.

Da uret passerte 93 minutter blåste dommeren av kampen og Vålerenga kunne juble for en knallsterk 6-2 seier.

Neste kamp spilles hjemme mot Kolbotn lørdag 10. august 15:00

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,