I dag setter Vålerenga seg på flyet til Sunnmøre for å møte Fortuna Ålesund i cupens 3.runde.

Det gror godt i Vålerenga om dagen. J18 tok sølv i Gothia Cup og drøyt to uker senere fulgte J17 opp med å vinne Norway Cup. Det har støtteapparatet på A-laget bitt seg merke i og funnet plass til tre potensielle debutanter i dagens kamptropp.

Det er 15 årige Emma Iversen, 17 år gamle Eline Gulliksen og 18 åringen Julia Caroprese. De to sistnevnte har fått innhopp i treningskamper, men har ingen offisielle kamper for A-laget foreløpig.

Her er hele troppen:

  • Guro Pettersen, Maruschka Waldus, Ingrid Søndenå, Tina Dalgård, Eline Gulliksen, Dejana Stefanovic, Emilie Østerås, Sherida Spitse, Victoria Ludvigsen, Maren Hauge, Emma Iversen, Julia Caroprese, Synne Sofie Christiansen, Ajara Njoya, Natasha Dowie og Celin Bizet Ildhusøy

Fortuna Ålesund

Hvem og hva er Fortuna Ålesund lurer du kanskje på? Vi sakser fra deres hjemmeside og får vite følgende:

«Fotballklubben Fortuna Ålesund er et norsk fotballag fra Ålesund. Klubben, som er en ren kvinnefotballklubb, ble stiftet 25. august 1991, da kvinnegruppen brøt med moderklubben Guard over uenigheter om satsing på kvinnefotball.

Fortuna skjøt imidlertid ikke fart før i 1995 da de tok over plassen til Spjelkavik, som hadde et kort opphold i den øverste divisjonen bak seg, men som slet med videre rekruttering. I 1995 stilte Spjelkavik IL/Fortuna opp i 1. divisjon (andre nivå), og fra 1996 het laget FK Fortuna Ålesund»

Klubben har en tydelig visjon om å utvikle de beste og mest dedikerte spillerne i regionen, og fikk seg et skikkelig løft da deres J19-lag vant NM i 2017.

Pr. dags dato ligger A-laget på en 4.plass i avdelingen 6 i 2.divisjon. Lagets toppscorere er Anna Kristin Brenne og Solveig Engås, begge med 7 mål.

Kampen streames på NRK.no og kan følges her. Har du ikke tilgang til stream kan du følge med på oppdateringer fra vår twitterkonto.