Nederlandsk duo senket Kolbotn!

Vålerenga-Kolbotn 1-0 (1-0)

321 tilskuere

1-0 Maruschka Waldus (Sherida Spitse) (21)

Stadionuret ved Teisenkrysset har nettopp rundet 20 minutter. Vålerengas kaptein legger ballen til rette ved siden av et par kunstgresstuster som nettopp har fått hard medfart etter nedklippingen av Ajara Njoya. «Kom igjen, Enga!» gjaller i veggene mens nederlenderen gjør sine siste forberedelser.

På samme tid, 30 meter unna, tar en landsmanninne fatt på en lett løpetur opp fra Vålerengas bakre rekker. En liten meter utenfor straffefeltet legger hun inn en liten pause i joggeturen for å rette på strømpene, før kraftanstrengelsen de snart skal utsettes for. Så vendes blikket nordvestover.

Der er Sherida Spitse ferdig med å orientere seg om vindretning og de siste bevegelsene foran Kolbotns mål. Titusener av timer med ball og tresko har skapt erfaringen som ligger bak sparket hun nå skal utføre. Alt er klart. Venstre hånd løftes til værs.

30 meter unna fanges signalet opp og besvares av Maruschka Waldus’ høyre arm, og så, i nøyaktig samme sekund slår to nederlendere om til full sprint.

5 skritt senere har Spitse fyrt av et prosjektil av et frispark som så ut til å skulle gå i bane rundt jorden med kurs for de nederlandske antiller, men Waldus’ panne skal spare Holmlias balljentene for langtur. For nederlenderen finner en kanal mellom fire Kolbotn-spillere, og til slutt er det bare Kolbotns keeper som står mellom henne og målet. Da tar Waldus satssom et nytt himmellegeme på van Goghs «De sterrennacht».

På vei opp kan den flyvende hollender se et par Kolbotn-stoppere og en gulkledd keeper forsvinne under seg. I det fjerne skimter hun Nederlands høyeste dump, Vaalserberg og et par KLM-fly. Så høyt går hun at hun til slutt må bøye seg for å rekke ned til ballen, og med et perfekt hodestøt oppunder tverrliggeren fører nederlandsk samhandling Vålerenga opp til en foreløpig andreplass på tabellen. Heldigvis landet målskåreren i tide til å få sagt noe både om målet og kampen:

-Sherida la som vanlig et godt frispark, og jeg lyktes med å ta meg fram til ballen, og hoppet slæsh stupte den inn.

Vålerenga-stopperen forteller at det er flott å spille på lag med Spitse, og at de har sørget for å fylle garderoben med nederlandske vitser, til glede og frustrasjon for lagkameratene.

Lørdag er det LSKs tur til å møte nederlandske vitser og samspill, og Maruschka Waldus tror ikke historiens første serietriumf mot serielederen er umulig.

-Det blir en veldig viktig kamp for oss. Hvis vi spiller på styrkene våre, er rolige, holder på ballen og spiller med selvtillit, har vi tro på at det i hvert fall skal være mulig å slå de.

Waldus’ beskrivelse av Vålerenga på sitt beste fikk vi flereeksempler på før pause, og en håndfull anledninger til å øke ledelsen ble misbrukt. Størst blant dem var da tre Vålerenga-spillere kom alene med Kolbotns keeper. Etter pause mistet vi noe av grepet om kampen, og Kolbotn spilte seg fram til et par gode muligheter. Men dette skulle bli Vålerengas og Nederlands ettermiddag. Kampen ble avsluttet med nok et nesten-magisk Sherida Spitse-frispark i stolpen, og tre fortjente poeng.

Skulle det komme tre til neste helg er vi á poeng med serielederne, så finn fram nærmeste tresko og hold høyrefoten varm til lørdag kl. 14, borte mot LSK. Bohembussen (kr. 150,-) går fra Vålerenga vertshus kl. 13. Tramp, tramp, tramp.

Vålerenga (4-2-3-1): Guro Pettersen – Stine Ballisager Pedersen, Maruschka Waldus, Stine Reinås, Ingrid Søndenå – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic (Celin Bizet Ildhusøy fra 63.) – Victoria Ludvigsen, Ajara Njoya, Rikke Madsen (Emilie Østerås fra 76.) – Natasha Dowie (Marie Dølvik Markussen fra 82.)

Denne saken handler omA-LAGET,