På lørdag møter vi LSK kvinner i LSK-hallen. Monica Knudsen har troa. 

I sju og en halv sesong har mangt et kongeblått hjerte med lengsel drømt om vår første serietriumf mot de siste års suverene ligamester. Dama som er tettest på laget tror dagen nærmer seg, og mener det er mulig å ha håp før lørdagens toppkamp i LSK-hallen.

– Vi har stor tro på at det er mulig å vinne og gleder oss til kampen! melder Monica Knudsen.

Lovnader fra LSK-kaptein

På Romerike har en andre planer.

LSK kommer rett fra exit i kvalifiseringen til Champions League, og i et intervju med Romerikes blad lover LSK-kaptein Ingrid Moe Wold at Vålerenga skal bli offer for skuffelsen.

– Vi får la det gå ut over Vålerenga!

Og LSK-kapteinen har grunn til å være litt breial. Siden opprykket i 2011 har Enga aldri lykkes med å slå LSK i serien. Moe Wold var på banen da VIF ble slått 6-0 første gang de to lags kvinner skulle gjøre opp seg imellom, og har vært LSK-spiller siden. I øyeblikket står vi bokført med 11 serietap mot LSK på rad.

I det siste har imidlertid kampene blitt jevnere. Vålerenga er på vei oppover. Cupseieren fra 2017 viste at LSK kan slås, og etter sommerens VM har pilene pekt i hver sin retning for de to lagene.

Mens VIF står med fire seire på rad og har vartet opp med festfotball mot Manchester United og Røa, har LSK mistet midtbanetrioen fra VM, Guro Reiten (Chelsea), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg) og Emilie Haavi (skade). LSK tapte også høstens første kamp mot Klepp og ble, noe overraskende, slått ut av Champions Leauge.

Nedtur har det også vært på tribunen, og serielederne står i øyeblikket med toppseriens nest laveste tilskuersnitt, mens Vålerenga fortsetter veksten fra de siste årene. Og mye tyder på at det bare er et tidsspørsmål før LSKs forsprang innhentes. Det kan skje allerede på lørdag.

Motivert bortelag

Vålerenga-treneren er stadig mer fornøyd med hvordan laget ser ut.

– Vi har et sterkt lag og en sterk tropp, som spiller bedre og bedre sammen, og som vil fortsette å bli bedre og bedre ut over høsten.

Med unntak av en skadd Jenna Dear og vår nye keeper Hannah Seabert, som stadig venter på klarsignal fra UDI for å kunne spille, er alle klare til kamp.

Lørdag inviterer et seiersvant hjemmelag til fest, og byr på gratis inngang i «innefotball-vennlig vær».

Du som synes fem seriemesterskap på rad til Romerike strengt tatt er mer enn nok, er herved invitert til LSK-hallens sørlige tribune, for å bidra til at LSK-jentene må finne et annet sted å ta ut skuffelsen enn mot Vålerenga. Avspark kl. 14.

Reisevei

Slik kommer du deg til LSK-hallen som ligger nordøst for Lillestrøm, på motsatt side av jernbanen for Åråsen stadion.

  • Buss til døra: Bohembussen kjører fra Vålerenga vertshus kl. 13 blank. Pris: Kr. 150,-
  • #Ruter: Tog til Lillestrøm. Herfra er det ca. 2km til LSK-hallen. For de som ikke vil gå kjører flere rutebusser (togbilletten gjelder også der) fra Lillestrøm bussterminal (som ligger inntil jernbanestasjonen). Pris voksen fra sone 1: kr. 59,- hver vei.

Les også