To praktscoringer og en god første omgang sørget for seier i byderbyet mot Lyn.

— Kampene mot Lyn er noe helt spesielt. Det er deilig å være best i byen igjen, sier en meget fornøyd Vålerenga-kaptein, Sherida Spitse, til VårtOslo rett etter kampslutt søndag ettermiddag.

Overlegen første omgang

Vålerenga startet best i byderbyet på Grefsen stadion og fikk betalt for overtaket etter 10 minutter.

Dejana Stefanovic brøt en ball på egen halvdel og sendte den videre til Sherida Spitse. Kapteinen slo en utsøkt pasning opp til Natasha Dowie på kanten. Briten dro seg inn i feltet og fant Ajara Nchout Njoya som vendte bort et par Lyn-spillere og klinket inn 1-0 etter ti minutter.

Bortelaget var gode i presspillet og lot ikke vertene ha ballene mer enn et par trekk, og halvveis ut i den 1. omgangen burde det stått 0-2. Rollene ble byttet om og denne gangen var det Ajara Njoya som spilte Natasha Dowie fri inne i sekstenmeteren, men avslutningen fra #9 gikk på feil side av stolpen.

Etter 38 minutter kom imidlertid scoringen. Nevnte Dowie mottok ballen feilvendt og la ballen ut til Sherida Spitse. Den nederlandske midtbaneterrieren fikk drømmetreff fra vel 20 meter og ballen suste inn i vinkelen.

Lyn mer med

I andreomgang tok Lyn over og et knapt kvarter etter pause reduserte Camilla Linberg etter en corner.

– Vi må forsvare oss bedre i boksen. Jeg tror det var min spiller. Hadde jeg fulgt henne, hadde hun ikke scoret målet, forteller Spitse til fotball.no

– Lyn jaget en utligning, men jeg synes vi hadde ganske bra kontroll og de skapte ikke så mange store sjanser.

Etter at Lyn vant på Intility i mai ville Vålerenga ha revansje i dag.

– Det er alltid viktig å vinne kampene mot Lyn. Vi tapte på hjemmebane i vår og da var det ekstra viktig for oss å slå tilbake i dag, sier VIF-kapteinen.

Dagens seier betyr at Vålerenga fortsatt har heng på lagene foran i kampen om medaljer. I de to neste kampene møter Oslo-laget medaljekonkurrentene Klepp og Sandviken.