Tabellnabo Sandviken tar imot et fremadstormende Vålerenga på lørdag. 

Bergenserne har inntatt en foreløpig 2.plass på tabellen, tre poeng foran Vålerenga som inntok bronseplassen sist runde med den overbevisende 4-0 seieren over Klepp.

Jentene i kongeblått viste seg fra sin beste side denne sesongen mot Jærbuene og reiser stinne av selvtillit til «byen» mellom de syv fjell.

Ajara i scoringsform

Ajara Njoya noterte seg for to «kasser» mot Klepp og har ingen planer om å gi slipp på scoringsformen mot sine tidlige lagvenninner.

–  Det er alltid gøy å score mål, men jeg er også veldig fornøyd med prestasjonene laget har vist så langt i høst. Vi er offensive og spiller bra fotball. Det skal vi fortsette med,  forteller Ajara som totalt fikk med seg 18 mål på 22 kamper for Sandviken i fjor.

Status på troppen

Monica Knudsen er sykemeldt ut neste uke, og i hennes fravær har Eli Landsem tatt plass på benken sammen med resten av trenerteamet.

– Vi møter et godt og hardtsatsene lag, selv om de riktignok har mistet noen sentrale spillere i sommer. Vi er uansett i form og elsker å spille slike kamper som betyr noe. Vi drar til Bergen for å slå fra oss, forteller Landsem.

Troppen ser også frisk og fin ut. Andrine Tomter spilte sine første 90 minutter for året mot Klepp og Stine Reinås er tilbake etter forkjølelsen hun pådro seg forrige uke.

På skadelista finner vi Jenna Dear som er i opptrening etter at hun fikk hofta ut av ledd for et par uker siden. Synne Sofie Christiansen, Svanhild Sand og Ingrid Schjelderup er også tilbake i lett trening, men kampen mot Sandviken kommer nok i tidligste laget. Det samme gjelder for juniorspillerne Kine Fløtre og Tine Celine Karstensen.

Sandviken

Etter en litt trøblete start med et hjemmetap mot Røa, fant hvittrøyene virkelig formen utover sesongen og har vist at de er å regne med i Toppserien.

Etter 1-1 kampen på intility arena i juli tok Sandviken tre strake triumfer i Toppserien, blant annet en sterk 3-2 seier borte mot Klepp. Deretter gikk de på en liten skrell i cupen og røk ut 4-2 mot Trondheims-Ørn. Sist toppseriekamp ble det 2-2 borte mot Lyn.

Mye av æren for Sandvikens prestasjoner skal angrepsduoen Maria Brochmann og Kennya Cordner ha. De har scoret 19 av Sandvikens 30 mål denne sesongen og bør ikke få for mye spillerom om alle de tre poengene skal bli med tilbake til Oslo.

Kampen sparkes i gang 14:00 på Stemmemyren Kunstgress. Er du i Bergen oppfordrer vi deg til å ta turen og det er gratis inngang på kampen.

Oppgjøret streames via direktesport.no her.

Denne saken handler omA-LAGET, , , ,