Tittelen oppsummerer den elleville kampen i Bergen som endte med tre poeng til Oslos Stolthet.

– Enorme ferdigheter og tæl i spillergruppa gjør at vi drar hjem denne seieren. Vi viser i tillegg at vi er sterke mentalt, da vi ligger under to ganger og drar det inn. Jeg er stolt av jentene.

Ordene tilhører en oppglødd vikarierende trener Eli Landsem, som ble vitne til en real thriller på et regntungt Stemmemyren kunstgress.

Jevn første omgang

Etter en tett og jevnspilt første omgang, var det Sandviken som kunne gå til pause med en 1-0 ledelse.

Kennya Cordner ble spilt alene med Hannah Seabert. Avslutningen gikk i stolpen, men trillet ut til Lisa Naaslund som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Før den tid hadde bortelaget hatt sine muligheter til å ta føringen.

Sherida Spitse traff innsiden av stolpen på et frispark, og Natasha Dowies avslutning et par minutter senere  gikk hårfint tilside for mål.

Scoringsbonanza

Starten på den den andre omgangen vil nok gå inn i historiebøkene som en av de mest spektakulære i Toppserien.

På drøye 10 minutter ble det scoret 4 mål!

To av dem på straffer.

I det 48 minutt mente dagens dommer Ingvild Langenes Aarland at Natasha Dowie ble revet ned i feltet og pekte på straffemerket.

Der la Sherida Spitse ballen til rette og hamret ballen resolutt til høyre. 1-1.

To minutter senere gikk en Sandviken-spiller noe teatralsk overende i motsatt sekstenmeter og Lisa Naaslund fikk gleden av å bli tomålsscorer.

Vålerenga tok avspark og gikk rett i angrep. Ajara Njoya spilte vegg med Natasha Dowie, men i øyeblikket hun skal ta igjen ballen kommer Ingrid Stenvik seilende og feier beina unna på Njoya.

Der de foregående straffene var noe tvilsomme, var denne klokkeklar.

Igjen tar Spitse av seg straffen, men keeper er med på notene denne gangen og redder. Returen triller imidlertid tilbake til vår kaptein som utligner til 2-2.

Vålerenga har fått blod på tann. Rikke Marie Madsen stormer frem på høyresiden, før hun felles og får frispark.

Det skrur Andrine Tomter inn i feltet, og etter noe klabb og babb faller ballen ned foran Natasha Dowie. Briten lar seg, som kjent, ikke be to ganger og sender de helblå opp i føringen.

Ajaras tunnel

Kampen roer seg noe, men nå er det Sandviken som jager utligning. Den kommer etter 65 minutter da Kennya Cordner får boltre seg i bakrommet og plasserer ballen klinisk i mål alene med Seabert.

Hjemmepublikummet jubler, men lite vet de at en av deres tidligere skal få de ettertrykkelig ned på jorda igjen.

Natasha Dowie mottar ballen feilvendt og sender Ajara Njoya alene med keeper. Kameruneren har all verdens av tid og kikker opp på keeper Nors Gjøen-Gjørsæter som kommer stormende ut.

Verden står stille og det er duket for duell mellom to tidligere lagvenninner. Hvem kommer seirende ut?

Ajara Njoya is back in town. Den halvfrekke avslutningen går mellom beina på Gjøen-Gjørsæter og sender Vålerenga opp i ledelsen.

Sandviken mobiliserer for utligning og nevnte Cordner er ivrig i bakrom med ti minutter igjen på klokka. Ut kommer Hannah Seabert og feller Cordner på 25 meter.

Den sindige amerikaneren belønnes med gult kort, til store protester fra Sandviken, som ikke helt klarer å produsere de store sjansene mot slutten. Nærmest er Cordner (igjen), men innbytter Stine Reinås sin lange tå får blokkert skuddet.

Dommeren blåser for fulltid og hovedstadslaget strekker armene i været! Seier i Bergen smaker alltid godt og nå ligger alt tilrette for en særdeles spennende høstsesong.

Vålerenga er á poeng med Sandviken på 32 poeng. Tre poeng foran ligger LSK, riktignok med to kamper mindre spilt.

– Nå er vi virkelig med der oppe og kjemper om både medaljer og plass i Champions League. Alt er opp til oss selv og jeg håper mange tar turen for å heie jentene frem på de neste kampene, oppfordrer Landsem.

Lørdag 21/9 kommer Trondheims-Ørn på besøk klokka 15:00. Vi sees der!

Høydepunkter

 

Les også