Vålerenga har startet høstjakta på glitrende vis og på lørdag skal skalpen til Trondheims-Ørn plukkes på Intility Arena.

Skrevet av Espen Bjørneseth

Det er noe spesielt med årets utgave av Vålerenga. Jentene spiller med stor selvtillit og lar seg ikke knekke selv om de havner under i målprotokollen underveis i kampen. Den selvtilliten kommer fordi jentene veit de er gode og veit de har evnen, viljen og styrken til å vinne fotballkamper mot alle i Norge.

Dette gjør at vi aldri har hatt større sjanse til å ta medalje i Toppserien enn nå.

Ikke råd til glipptak

Forrige kamp er et glitrende eksempel på at jentene vet hva som kreves,med vanskelig bortekamp mot nummer to i serien. Sandviken fikk gå til pause med 1-0 i toppoppgjøret. Jeg er usikker på hva vikarierende kampleder Eli Landsem sa i pausen men jeg så ikke ikke antydning til at våre jenter skulle gi opp.

Etter en real huskestue av en omgang var det vi som kunne strekke armene i været og juble for tre meget viktige poeng. Vi scora fire mål i den om gangen, de scora to så sluttresutatet ble 4-3 til oss. Det er lite som varmer hjertet mer enn glade Vålerengajenter og ditto skuffa bergensere.

Den seieren førte Vålerenga helt øverst på formtabellen for de siste fem kampene. 12 poeng av 15 mulige er velsmakende godsaker. Vi er der vi skal være i høst men har neppe råd til noe glipptak om vi skal ta den forgjettede sølvplassen som gir europakvalifisering neste år.

Tenk deg det, vi kan faktisk synge ”Enga skal til Europa” om dette går veien!

Vi holder bronseplassen på tabellen og er à poeng med Sandviken på andreplass og Klepp ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. LSK Kvinner gjør neppe nok feil til at gullet er innen rekkevidde men vi får ta en kamp om gangen og konsentrere oss om oss sjøl, så får vi telle opp poengene når sesongen er over.

Gjerrige trøndere

Neste kamp er lørdag 15,00 og motstander er Trondheims-Ørn. En kamp vi skal og må vinne om vi ikke skal tape terreng til lagene rundt oss.

Kampen blir imidlertid ikke lett, det er ofte jevne kamper mot det laget. Vi har møtt dem 17 ganger og har vunnet sju. Fem har endt uavgjort og vi har fem tap.

Det rare med statistikken er at vi bare har slått dem hjemme en gang, resten av seirene har kommet på bortebane. Seieren var helt tilbake i 2013 så det er virkelig på tide med en ny hjemmeseier mot trønderne nå.

Trondheims-Ørn er vriene å spille mot og ekstremt gjerrige bakover. De har bare sluppet inn 13 mål på 16 kamper. De scorer ikke allverden heller og med sine 14 nettkjenninger har de ikke mer enn 17 poeng og ligger på 9 plass.

Kampen mot dem i vår endte 1-0 til oss etter scoring tre minutter før full tid og det var Njoya som sørget for målet etter pasning fra Dowie. For et herlig angrep vi har!

Vi ligger som sagt på tredjeplass med 32 poeng. Vi har funnet veien til nettmaskene 30 herlige ganger og 20 ganger har vi fnysende sett ned i bakken mens vi venter på nytt avspark.

Ta del i medaljekampen

Jeg håper flere får opp øynene for hva som er på gang på østkanten av Oslo i høst og kommer seg på kamp for å støtte jentene. Vi er i beinhard medaljekamp!
Selv om vi er det best besøkte laget i Toppserien med snitt på over 100 flere enn neste på lista med våre 507 er det god plass på tribunen til flere. Mange flere.

Inviter med deg venner og kjente og ta dere en pustepause fra dagliglivets strabaser og la jentene underholde dere i 2×45. Som vanlig er Øst og Sjappa åpne før kampen og begge steder yter utmerke service til kjøpeglade gjester og til alt overmål kommer demensforeningen for å informere om demensforskning. Slå den!

Kantina under tribunen er åpen i pausen og der får du kjøpt mat og leskende drikke til både store og små – de har skjenkebevilling også. Etter kampen kommer jentene opp i kantina så du og/eller ungene har anledning til å møte dem, ta selfies og få autografer av heltene.

Blir det noe å feire er Øst det naturlige samlingsstedet etter kampen. Vår egen stadion dekker de fleste trinn i Maslows behovspyramide og er et utmerket sted å bruke en lørdag ettermiddag i september.

Kampen starter klokken 15.00 og jentene gleder seg til å spille for deg.

De spiller for medalje, for muligheten til å spille europacup neste år og som alltid gir de 100% for de oser stolthet og ære når de trekker på seg den kongeblå drakta.

Jentene fortjener med all respekt å melde langt flere enn noen hundre tilskuere på kampene sine.

Billetter kjøper du her eller i Sjappa på stadion.

Vi sees på tribunen, god kamp!