Noen linjer fra ettermiddagens happening: Pang! Skudd! Retur! Skudd! Mååååål!

Etter stillingskrig i åpningsminuttene skjøt kampens dramaturgi fart med flere skyteepisoder foran Røas keeper, og alt så lyst ut da Maruschka Waldus fikk æren av å avslutte en skuddserie med et nådeløst presis avtrekk fra sju meter.

For en stakket stund kunne også et par hardt prøvede Vålerenga-supportere på sin første damekamp kjenne den etterlengtede smaken av glede, uttrykt i sang. – Jaaaaaa! Shalalalalala!

Og i en relativt jevnspilt kamp fortsatt Vålerenga å produsere de største sjansene, men engstelige Vålerenga-hjerter på en godt besøkt hovedtribune måtte vente forgjeves på at spenningskurven skulle peke nedover. Distanseskuddene var stort sett «grov bom», «høg venstre» eller «kant ut».

To ganger fikk Sherida Spitse avslutningsmulighet på frispark.

Ved første anledning kom Røa-stopper Kamilla Aabel plutselig på at hun skal dekke venstre stolpe, og rakk akkurat å spurte tilbake fra muren i tide til å blokkere skuddet. Så skulle stolpen stå i veien for Spitses gode treff. Heller ikke på kortere avstand fikk vi uttelling, verken to eller tre mot én. Og misbrukte sjanser skulle straffe seg mot stammene fra vest for elva.

Mens vi havnet på etterskudd i tre dueller på rad, lusket Rebecka Holum seg foran vårt mål, og med mord i blikket ville trønderen ta livet av gleden på Valle. Holums drømmetreff snek seg inn via en altfor velvillig stolpe. 1-1 ble kampens sluttresultat. Vi lar verdens klokeste sogndøl, Stine Reinås, få oppsummere kampen:

– Vi burde drept kampen, men vi blir dratt inn i den krigen de vil ha, og gir de troen. Og da blir det en rotete kamp med mye kaos.

– Vi gjør ikke vår beste kamp, men vi skaper nok til å vinne, legger forsvarskollega Andrine Tomter til.

Røas utlikningsmål er en cliffhanger for den nervepirrende siste serierundene i toppserien. I øyeblikket er kampen helt åpen om de to medaljene bak LSK. Tre kamper før slutt har Vålerenga grepet om andreplassen som gir mulighet for å spille Champions League neste sesong.

– Det hadde betydd mye for oss å ta Champions League-plassen, så vi er veldig klar for å ta revansje etter denne kampen, meldte Andrine Tomter etter kampslutt.

Men forfølgerne benyttet anledningen til å nærme seg. Sandviken er nå bare poenget bak, Klepp henger også med. Kampen om medaljene er så jevn at hver pasning, hver takling, hver redning og hver skåring kan vise seg å bli avgjørende. Andrine Tomter bekrefter at det blir spennende, men kan berolige med at de har nervene under kontroll.

– Vi sover fortsatt veldig godt om natta!

Neste episode i thrilleren finner sted på Hamar førstkommende lørdag, men vi minner allerede nå om årets siste hjemmekamp mot formlaget Avaldsnes 2. november kl. 13.