Det nærmer seg oppgjørets time for årets sesong, med bare tre kamper igjen å spille er det viktig å holde fokus oppe og kjempe om hver eneste ball.

Det står om klubbens første medalje i Toppserien noensinne.

Kan vi ta sølvet medfører det som kjent kvalifisering til Champions League neste sesong. Det er dermed all grunn til å jobbe knallhardt i de resterende kampene.

Førstkommende lørdag går ferden til Fartbana på Hedmarken for å møte laget som per nå ligger aller sist i Toppserien.

Fart har hatt en vanskelig sesong og står med 7 poeng på 19 kamper og har 11-52 i målforskjell.

Avstanden opp til kvalikplassen er så stor at de allerede er nedrykksklare. Det hindrer dem ikke i å lage fotballfest på lørdag, de inviterer til gratis inngang mot oss og gir bort billetter til ishockey på Hamar samtidig.

Om du ikke tar turen oppover, kan du se kampen på Øst i forbindelse med «Heia VIF-dagen». 

Forrige kamp gikk ikke helt etter planen for vår del, og poengdeling hjemme mot Røa i en kamp vi burde vunnet var en liten strek i regningen. Den kampen er uansett historie nå, men siden både Sandviken og Klepp vant sine kamper har vårt forsprang krympa inn til henholdsvis ett og fire poeng før de siste 9 poengene skal kjempes om.

Vi holder fortsatt sølvplassen på tabellen og har alt i egne hender.

Vi har dermed ikke råd til å skli på noe bananskall på lørdag og må ha med oss tre poeng tilbake til hovedstaden.

Det er jeg sikker på at jentene klarer! Vi slo forøvrig Fart 4-0 på eget gress i vår, etter hattrick av Dowie og et mål av Marie Markussen.

Der jentene må ta en kamp om gangen og fokusere på den kan være nyttig for oss supportere å se på resterende kampprogram for de tre lagene som kjemper om sølvet.

Vålerenga har Fart borte, Avaldsnes hjemme før Arna Bjørnar venter borte i den siste kampen.

Sandviken har Avaldsnes borte, Kolbotn hjemme og Røa borte.

Klepp har Røa borte, Arna Bjørnar hjemme og Fart borte.

Den observante leser merker seg at alle tre har igjen to bortekamper og en hjemmekamp. Ingen av lagene møter hverandre og videre ser man at formsterke Avaldsnes kommer til å spille en rolle i avgjørelsen. Formsvake Fart og uberegnelige Røa like så. Arna Bjørnar kan også stikke kjepper i hjulene for flere på en god dag.

En ting er sikkert, denne innspurten er meget spennende og det er veldig bra at Vålerenga endelig er med å kjemper om medaljene. Uansett hvordan det går har vi hatt mye moro og god underholdning denne sesongen. Vi krysser fingrene for både sølv og cupfinale i år!

Det er umåtelig viktig at publikum møter opp på hjemmekampen vi har igjen og er lagets 12 spiller fra tribunen. Drar vi i samme retning alle sammen kan vi ende opp med å skrive Vålerengahistorie i år.

Hvor gøy og fortjent er ikke det?

Denne saken handler omA-LAGET,