J19 spilte seg til cupfinale torsdag. Søndag er Sherida Spitse & Co klar for semifinale borte mot Arna-Bjørnar.

Kaptein Sherida Spitse har massevis med cuperfaring for både klubb og landslag. Hun er klar på at de to lags plasseringer i Toppserien betyr lite når lagene møtes søndag.

– Cupkamper er alltid annerledes enn seriekamper. Arna-Bjørnar er ikke et dårlig lag selv om de har slitt litt i serien i år. De kommer til å gi oss hard kamp, så vi må være på fra start og gi alt vi har, forteller Spitse som også lovpriser J19-laget.

– Det var en god prestasjon av de unge jentene våre og gir oss ekstra inspirasjonen til søndag.

Om motstanderen

Vertene fra Arna ligger på en 9.plass i Toppserien med 23 poeng på 20 kamper. Etter de siste oppgjørene står de med to tap, to uavgjorte og en 5-4(!) seier over Lyn.

De står med to tidligere deltagelser i en cupfinale, hvor det ble tap mot henholdsvis Asker i 2000 og Trondheims-Ørn i 2002.

På vei til årets semifinale har Åsane, Stabæk og Røa måtte vike i tur og orden.

Toppscorer er serbiske Milica Mijatovic med totalt 7 mål i serien og 1 mål i NM.

Dette blir vårt 16. møte med Arna Bjørnar. Vi har vunnet fem, spilt to uavgjort og har syv tap.  I år har vi kun spilt mot «Bjørnene» en gang. Da endte det 1-0 på Intility Arena etter en scoring av Celin Bizet Ildhusøy i det 60. minutt.

I fjor ble ble det et 3-2 tap på Arna idrettspark, hvor det gamle gressteppet er skiftet ut med kunstgressdekke.

Status Vålerenga

Vålerenga har fire seire og en uavgjort på sine 5 siste og ligger på en foreløpig 2.plass i Toppserien med 42 poeng på 20 kamper.

I cupens 2. runde ble Raufoss slått 6-0, før Fortuna Ålesund ba opp til cupfest i den 3.runden. Der tok hjemmelaget ledelsen, men kunne ikke stå imot Natasha Dowie og hennes tre scoringer. 

Kvartfinalemotstander ble Avaldsnes og nok en gang inntok Natasha Dowie hovedrollen. Med enda et hattrick sørget hun for en komfortabel 3-0 seier mot gjestene fra Karmøy.

De fleste spillerne er klare og i utgangspunktet er det bare Svanhild Sand (hode) som ikke er aktuell for noen kamptropp.

Kampen som har avspark 13:00 vises direkte på NRK1 og www.nrk.no

Denne saken handler omA-LAGET, , ,