Bjørnene fra Bergen var siste hinder på vei mot kvinnefotballens drømmefinale mellom LSK og VIF.

Laget fra tigerstaden var favoritter, men det er dumt å selge skinnet før bjørnen er skutt, for bergenserne så ut som både bjørn og løve i åpningsminuttene, og elget seg stadig inn mot vårt mål.

Elise Steneviks tverrliggerskudd etter 6 minutter var et ulv-ulv for hva som skulle komme. Og minuttet senere lurte Mimi Asomhele Vålerengas forsvar, og førte vertskapet i føringen. Arna-Bjørnar fortsatte å dominere, og var nær ved å øke ledelsen på et innøvd cornertrekk Victoria Ludvigsen så vidt fikk styrt utenfor.

Vi var ikke på nett i det hele tatt, var Vålerenga-trener Eli Landsems dom over de første 20.

Men i det Vålerenga ikke så ut til å henge med på tempoet, parkerte Marie Dølvik med en leopards akselerasjon hurtige Rikke Nygard i en løpsduell.

Ballen var en tur innom Spitses høyrefot, før Stine Ballisager kom fra dypet som en elg med lange skritt, satt fart mot skogen av Arna-spillere, og fyrte løs via en fot og en stolpe til 1-1.

Vålerenga tok nå kommandoen i semifinalen, og kom til flere langskudd. Men hjemmelaget var heller ikke ufarlige på kontringer, og Hannah Seabert måtte varte opp med et tigersprang for å hindre Arna-Bjørnars Lais i å føre hjemmelaget i ledelsen. Etter en knapp time med Vålerenga-dominans klarte ikke bjørnene å stoppe oss, for også Vålerenga har sin løvinne.

Etter en spillvending fra Stine Ballisager til Marie Dølvik, gav Arna-Bjørnar-forsvaret AjaraNjoya millimetrene hun trengte til å danse i straffefeltet. Sånt er fort hjort, men det skulle vise seg å bli en rådyr feil. Perfekt mottak, bevegelse og avslutning. 1-2.

5 minutter senere skulle vår representant for «the indomitablelionesses» nok en gang få millimetrene hun trengte. En corner ble headet i stolpen av Maruschka Waldus. Bak i feltet lurte Njoya som en rev, og fra 37 graders vinkel økte hun Vålerengas ledelse ytterligere.

Og seks minutter før full tid gav nok en gang bergensernes forsvar Ajara millimetrene hun trengte. Kirurgene på Haukeland sykehus måtte nikke anerkjennende til kamerunerens kliniske avslutning, og kunne konstatere athjemmelaget som kom opp som en løve gikk ned som en skinnfell, og at cupfinaledrømmen ble begravet.

Men vi – vi er i cupfinale!!! Mot LSK! Dyrisk gøy! Helt vilt!

Vi lar Ajaras ord til våre:

This is very amazing!
Denne saken handler omA-LAGET,