Darren O`Sullivan har vært en viktig brikke i klubbens jentesatsing over flere år og har ikke tenkt å gi seg.

Som 1 av 12 utviklingsklubber i jentefotballen jobber nå Vålerenga med å legge på plass strukturen for de neste sesongene.

Planen er å ha to likestilte treningsgrupper fordelt på «rekrutt» og «J17», hvor Waliseren skal hovedansvaret for J17-gruppa.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å kunne fortsette utviklingarbeidet på jentesiden i Vålerenga. J17-gruppa starta opp i år og jeg er sikker på at vi kommer til å ta ytterligere steg neste år. Jentene er ivrige og treningsvillige, så med opplegget vi er iferd med å spikre på plass nå kan dette bli veldig bra, forteller 33-åringen.

Sportslig leder Stefan Danielsson er klar på at kontinuitet på trenersiden er viktig for å lykkes.

– Med Darren får vi en dyktig og dedikert trener som kjenner klubben og jentene godt, så vi er naturligvis glad for å med en slik kontiunitetsbærer med videre, forteller Danielsson, før han utdyper videre.

– Vi jobber med å profesjonalisere og styrke opplegget ytterligere neste år. Det betyr rent konkret at vi vil få på plass fysisk trener, fysioterapeut, egen keepergruppe og bedre hospiteringsordninger.

I november arrangeres det prøvespill både for «rekruttgruppa» og «J17. Har du lyst til å prøvespille? Les mer her.

Trenerkoordinator

Ved siden av rollen som hovedtrener på J17 er O’Sullivan også trenerkoordinator for jentefotballen i klubben. Det innebærer alt ifra ukentlige økter på feltet til oppfølging av trenere på de ulike lagene i barne- og ungdomsfotballen.

– 2020 blir min tredje sesong som trenerkoordinator for jentefotballen, så det sier vel seg selv at jeg trives godt i den rollen. Det er veldig gøy å se det voksende engasjementet og ikke minst innsatsen som legges ned rundt disse lagene. Jeg vil rette en takk til både spillere, trenere, lagledere og foreldre for det gode samarbeidet så langt, forteller Darren.

Darren har også ansvaret for «jentecamps» som er tilrettelagt for ivrige spillere med høy motivasjon for egen utvikling. Disse arrangeres stort sett i skoleferiene.

Waliseren har mange års trenererfaring fra blant annet Spania, Nederland, USA, Italia og Costa Rica. Han har nå vært i Vålerenga siden 2015.

Har du spørsmål vedrørende jentefotballen? Darren O`Sullivan kan du ta kontakt med på mail: darren.osullivan@vif.no