Toppserien avsluttes på lørdag. For vår del går turen til Bergen. 

Årets siste Toppserie-kamp for Vålerenga spilles borte mot Arna-Bjørnar lørdag klokka 13:00.

Det blir det andre møtet på kort tid mot «Bjørnene» som var motstander i cupens semfinale for drøyt to uker siden. Den endte med 4-1 seier etter Ajara Njoyas hattrick på 11 minutter. 

Fokus på oss selv

«Snakk» rundt tabellsituasjonen hører med inn mot sluttspurten i et hvert ligasystem. Eli Landsem er uansett klar på hvor fokuset må ligge.

– Selv om alle kan lese en fotballtabell er vi bare nødt til å ha fokus på oss selv og jobben vi skal gjøre. Og det er egentlig bare å kjøre på og spille den fotballen vi har spilt store deler av høsten. Vi må ha trua på egne ferdigheter og ikke tenke så fryktelig mye på konsekvensene, forteller sportssjefen som fungerer som vikarierende trener i Monica Knudsens sykefravær.

For de som måtte lure på tabellsituasjonen, så er ikke regnestykket så veldig komplisert.

Gjentas bedriften mot Arna-Bjørnar førstkommende lørdag, vil sølvplassen og kvalifisering til Champions League være sikret.

Tabellen viser at vi har to poengs forsprang til Klepp som tar turen til Hamar for å møte nedrykksklare Fart, som på sin side overrasket ved å slå serievinner LSK Kvinner 1-2 i forrige runde.

For Jærbuene er med andre ord kun seier godt nok.

Toppen av Toppserien 2019.

For de som ønsker å ta turen til Bergen, så spilles kampen på Arna idrettspark.

Sitter du hjemme kan du følge kampen via Amedia/Nettavisen sin streamingtjeneste.

Se høydepunktene fra semifinale-triumfen her.