Monica Knudsen ser frem til nye arbeidsoppgaver i Vålerenga Fotball. 

– Jeg har hatt gleden av å lede A- laget de to siste sesongene. Det har vært et givende og hardt arbeid, og det er selvfølgelig tilfredsstillende å nå oppleve at klubben er veldig nære målsettingen om å etablere seg som et av Norges beste lag. Nå venter imidlertid nye oppgaver som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på, forteller Monica Knudsen.

Bakgrunnen for ansettelsen er at NFF og Toppfotballkvinner tidligere i år utpekte Vålerenga Fotball som 1 av 12 utviklingsklubber i Norge.

For å møte denne utfordringen, har klubben over tid diskutert hvordan dette skal bidra til at klubbens talenter, og samarbeidsklubbers talenter, kan utvikles på best mulig måte.

Et av tiltakene er å tilsette en utviklingssjef for dette arbeidet.

Monica Knudsen hadde i utgangspunktet en avtale som hovedtrener for Vålerenga Fotballs A-lag (kvinner) også i 2020, men vil, etter eget ønske, gå over i stillingen som utviklingssjef fra 1.1.2020.

– Jobben med å gjøre Vålerenga til et stabilt topplag og en stabil toppklubb er så vidt i gang, også rundt egne utviklingslag. Ambisjonene er høye også her, og det er et klart mål for klubben å ha det beste utviklingsmiljøet i landet for våre yngre spillere, røper Knudsen og legger til at klubbens fokus på å tilby like muligheter for både gutter og jenter trigger.

– Vålerenga ønsker å fortsette arbeidet med å minske gapet mellom gutter og jenters mulighet til å følge drømmen om å bli gode fotballspillere, som kan konkurrere på øverste nivå både nasjonalt og internasjonalt. Det trigger meg veldig, så nå ser jeg frem til å bidra i dette arbeidet, avslutter hun.

Daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl, er svært fornøyd med å ha den nye utviklingssjefen på plass.

-Vi er glad og stolte over at en kapasitet som Monica ønsker å bidra med all sin kompetanse i en slik stilling. Klubben har et tydelig ønske om å tilby våre talentfulle spillere og trenere best mulig kompetanse og rammer for videre utvikling. Det får vi så til de grader når Monica nå ønsker å gå 100% inn i denne jobben, stråler Grødahl.

Med Monica Knudsen som utviklingssjef, betyr det at en ny hovedtrener for A-laget må på plass fra 2020.

Vålerenga Fotball allerede er i gang med å kartlegge og intervjue kandidater til jobben som hovedtrener fra neste sesong.
– Arbeidet blir ledet av vår sportssjef Eli Landsem, og vi forventer å ha et konkret forslag innen 2-3 uker, sier daglig leder Morten Grødahl.

For ytterligere kommentarer kan daglig leder Morten Grødahl kontaktes på 474 00 150.