Vålerenga. Lillestrøm. Derby. Cupfinale. Masse folk. Kan det bli bedre?

– Det er på tide å vippe dem ned fra tronen, er det ikke det da, smiler Vålerengas sportssjef Eli Landsem før møtet med LSK.

– Det er i hvert fall planen vår, så får vi se om vi lykkes. Å være i finalen er uansett kjempegøy, det er årets happening i norsk fotball. Det betyr mye for oss og det er en kamp vi har gledet oss til lenge, hvor vi ser at vi har muligheter.

Hun får støtte av kaptein Sherida Spitse.

– Vi skal gå ut der, kose oss, nyte stemningen og gi alt for å kunne løfte pokalen sammen med supporterne, forteller Spitse som nå også er nominert til årets spiller i Toppserien.

BESTILL GRATISBILLETT HER!

Historikk

Vålerenga – Lillestrøm er Norges mest sagnomsuste derby i norsk fotball. Sist lagene møttes i en cupfinale var helt tilbake til 1985. Det gjaldt riktignok for herrene. På kvinnesiden har lagene aldri møttes i noen cupfinale.

Der Vålerenga nå står ovenfor sin andre finale i historien, er det ikke like lett å tallfeste LSK sine deltagelser.

I 92′ var det vi i dag kjenner som «LSK Kvinner» i finalen under navnet Setskog/Høland, og som Team Strømmen i 05′, 08′ og 09′.

Etter at «klubben» så og si ble LSK Kvinner, har de så og si vært i hver eneste finale siden 2014 og vunnet hver gang. Med unntak av i 2017 da Avaldsnes slo oss 1-0.

Det året (2017) kom Vålerenga til finalen nettopp på bekostning av LSK, etter at Stehpanie Verdoia ble matchvinner med kampens eneste mål.

Så på mange måter kan man si at vi aldri har tapt for LSK i cupen!

Ta del i publikumsfesten!

Historie er nå en gang historie.

Lørdagens oppgjør blir uansett en publikumsfest. NFF kan opplyse at 6000 billetter er hentet ut torsdag kveld, to dager før kampen spilles. Den ene langsiden er utsolgt og på hver sin kortside vil de syngende supporterne stå.

Klanen har vært tilstede på tilnærmet alle av Vålerengas Toppserie-kamper i år og stått for solid stemning på tribunen. Det blir nok ikke mindre trøkk på lørdag.

Det er satt opp klansbusser fra Vertshuset og Bohemen, i tillegg stiller NFF med 4 supporterbusser fra Intility Arena og på grunn av stor pågang stilte vår kjære busspartner HMK opp med en ekstrabuss også.

Dronning og kronprinsessen kommer også.

Arrangøren oppfordrer alle til å reise kollektivt og det er forholdsvis mange busser som går ut til Fornebu. Klikk deg inn på ruter.no for å finne ditt beste alternativ. Bilreisende kan parkere med sine biler på angitte områder.

Cupfinaleskjerfene har også kommet! De kan kjøpes i Sjappa (på stadion) eller ved inngang 15 på Telenor Arena på lørdag.

Uavhengig resultat vil også Vålerenga’jentene ha en etterefest. Den finner sted på Pokalen Pub på Vulkan som tar opp i mot 350 feststemte deltagere (over 20 år). Her er det gjesteliste, men også muligheter for supportere å komme.

Fredag spiller også Vålerengas G16-lag og J19-lag sine cupfinaler i Telenor Arena. En perfekt oppladning før lørdagen!

BESTILL GRATISBILLETT HER!

FREDAG 24. NOVEMBER:
16:00 G16 Viking – Vålerenga – Gratis inngang.
19:30 J19 Klepp – Vålerenga – Gratis inngang.

LØRDAG 23. NOVEMBER:
12:00 Øst åpner gode priser i baren og cupfinaleburger til 149,-
14:30 Avreise buss til Telenor Arena (disse er nå fullbooka).
15:40 Vålerenga kjerke spilles
16:00 LSK Kvinner – Vålerenga
18:30 Bussene returnerer til Intility Arena.
21:00 Etterfesten på Pokalen Pub åpner.
22:30 Spillerne ankommer Pokalen Pub.

Billettene til kampene er gratis, men for LSK – Vålerenga MÅ billetter hentes ut på forhånd.