Jack Majgaard Jensen er klar! Den utviklingsorienterte treneren tar med seg seriegull fra Sverige og to kvartfinaler fra Champions League i bagasjen.

– Dette er en klubb og et lag i stor utvikling, som har tatt steg fra lavere divisjoner og opp til toppen. Nå går jobben ut på å utvikle et stabilt topplag i Norge som kan bite fra seg i Europa. Det trigger meg veldig, forklarer Vålerengas nye trener Jack Majgaard Jensen om hvorfor han tok jobben.

Den danske 46-åringen har lang fartstid som trener. Fra å jobbe med akademiet i Malmø har han vært innom Lunds BK, Lyngby (Danmark) og Landskrona BoIS på herresiden.

I tillegg var han hovedtrener for topplaget FC Rosengård i Damallsvenskan (øverste nivået i Sverige) i drøye to år. På den tiden rakk han å lede laget til ett seriegull, samt to cupfinaletriumfer. Han ledet også laget til to kvartfinaler i Champions League.

Den dedikerte danskens meritter og referanser har vært en viktig faktor ifølge sportsjef Eli Landsem.

– Jack ga et godt inntrykk tidlig i prosessen og kan vise til gode resultater fra et nivå vi kan sammenligne oss med. Han er tydelig, dedikert og innehar mange av de egenskapene vi så etter i en ny trener, og dette har vi igjen fått bekreftet fra flere hold, forteller Landsem som også trekker frem Jensens engasjement for å utvikle lag og spillere.

– Jeg brenner for å jobbe med utvikling og i utgangspunktet spiller det ingen rolle hvor gammel du er som spiller. Det som betyr noe er hvor sulten du er. Jeg har skjønt det slik at Vålerenga nå også blir en utviklingsklubb for kvinnefotballen i Norge og jeg gleder meg til å ta del i det arbeidet, forteller Jensen som ikke overraskende ser frem til Champions League.

– Som klubbspiller eller trener er det å konkurrere mot de beste i Europa noe av det gjeveste du kan gjøre. Det blir veldig gøy, men før den tid er den jobb som skal gjøres og mange seriekamper som skal spilles. Og vinnes.

Den nye hovedtreneren har signert en toårskontrakt og vil være på plass når oppkjøringen starter mandag 6. januar på Valle.

FAKTA:
Fullt navn: Jack Majgaard Jensen.
Utdanning: Master i i Human Physiology med speciale fotbollfysiologi og fysisk trening.
Lisens: UEFA PRO -lisens.
Klubber som spiller: Bröndby IF, Avarta BK, Rebæk IF.
Klubber som trener: Rebæk IF, Ballerup IF, Vallensbæk IF, Lyngby BK, Malmö FF, Lunds BK, Lyngby BK, FC Rosengård, Landskrona BoIS, Lunds BK.
Sivil status: Gift med Linda.  Tre barn i Emilia, Oliver og Alicia.

Spørsmål kan rettes til Eli Landsem på 406 07 040