Vålerenga – Kopparbergs/Gøteborg FC 0-2 (0-0).

På en dag under pari for Vålerengas del, endte det 0-2 til Kopparbegs/Gøteborg.

– Dette ble en litt rotete kamp fra vår side. Vi stresser oss opp og gjør en del unødvendige feil valg med ball. Da får vi ikke spille helt til å flyte og blir hardt straffet. Selv om også Gøteborg var litt rustne, fikk vi en klar indikasjon på hva vi må jobbe imot for å være et stabilt topplag, forteller Majgaard Jensen etter kampen.

Det var gjestene som kom best ut av startblokkene i Vallhall og presset Vålerenga høyt.

Oslo-jentene kom derimot mer med etter noen minutter og drøyt 15 minutter i omgangen fant Marie Dølvik Ajara Njoya i sekstenmeteren med en lekker chip. Njoya fikk vendt opp og avsluttet, men svenskenes sisteskanse stod i veien.

Gøteborgs-laget tok så over mer av initiativet i kampen, uten helt å skape de største målsjansene.

0-0 stod seg til pause.

De helhvite tok også et tidlig grep om kampen i den andre omgangen og i det 50. minutt fikk de uttelling på sin første store målsjanse. Rebecka Blomqvist kom alene med Hanna Seabert og gjorde ingen feil i møte med amerikaneren.

Minutter senere fikk Vålerenga en god overgang, hvor Rikke Madsen skar inn i banen og fant Sigrid Heien Hansen med en stikker. Sandane-jenta brente til fra sekstenmeteren, men ballen gikk dessverre rett på keeper.

Bedre gikk det for Gøteborg som økte ledelsen etter 70.minutter. Denne gangen var det Hanna Wjik som scoret alene med Seabert.

Dermed ble det et 0-2 tap i en kamp Vålerenga aldri kom skikkelig inn i, uten at det bekymrer Jack Majgaard nevneverdig.

– Ingen ønsker å tape fotballkamper, men vi får ta dette som god læring. Det er flere nye relasjoner som skal bygges og det tar nødvendigvis litt tid å få det på plass, men det har vi god tid til å terpe på, avslutter dansken.

Neste treningskamp spilles borte mot Fortuna Hjørring lørdag 8.februar.

Vi takker Kopparbergs/Göteborg FC for kampen og ønsker de lykke til med 2020-sesongen.

Laget: Hannah Seabert – Tina Konradsen, Stine Ballisager Pedersen, Maruschka Waldus,  Synne S. Christiansen (Adriana Imeri fra 46.min) – Sherida Spitse (Ina Skaug 60.min), Sigrid Heien Hansen (Mia Huse 65.min) – Marie Dølvik (Celin B. Ildhusøy 60.min), Synne Jensen, Rikke Madsen (Tine C. Karstensen fra 75.min) – Ajara Njoya (Nadia Pinto fra 85.min).

Tilskuere: 150

Gult kort: Celin Bizet Ildhusøy.

Les også