Rekruttlaget (Vålerenga 2) havnet i utgangspunktet på nedrykksplass i fjorårets 2.divisjon avdeling 1. Likevel beholdt laget plassen og kan med et forsterket støtteapparat se lyst på en ny sesong.

I en rekordjevn avdeling, hvor det skilte kun 6 poeng fra nedrykksplass (9,10, 11 og 12) til 3.plass, endte Vålerengas rekruttjenter på den utsatte 9. plassen. Det til tross for at man holdt tritt med de fleste lagene i avdelingen, hvorpå det ble noen sure ettmålstap.

Vanligvis har kun tre lag rykket ned fra hver avdeling, men nye endringer kvinnefotballens divisjonssystem førte til en økning av antall «nedrykkslag». Dette ble flere av lagene i 2.divisjon først klar over midtveis i sesongen, men det gikk imidlertid fint med rekruttlaget til slutt.

Hovedtrener Kenneth Østerås forklarer.

– Årsaken til at det ikke ble nedrykk, skyldes i stor grad Espelund-utvalgets rapport, der det fremmes at det må skapes flere «miljøer» for å utvikle jenter. I den forbindelse utvidet NFF 2. divisjon kvinner med en avdeling til for Sør-Norge og Østlandet.  Dette førte til at flere av de som rykka ned beholdt plassen sin i 2.divisjon.

Østerås har ingen planer om å utsettes for det samme «nedrykksdramaet» neste år, selv om tabellplassering ikke er hovedfokuset til rekruttlaget.

– Planen for sesongen og for talentarbeid for øvrig, er å utvikle spillere som blir gode nok til å kunne bli tatt opp i A-stallen og spille i Toppserien for Vålerenga.
Det gjøres gjennom en sinnssyk god treningshverdag med tilgang til gode kamparenaer som 2.divisjon og J19 1.divisjon, forteller Østerås.

Solid struktur og støtteapparat

Talentarbeidet på jentesiden er delt inn i to treningsgrupper. Rekruttlaget ledet av Østerås, mens Darren O’Sullivan holder i J17-gruppa.

Der det vil foregå spillerhospitering mellom de to ulike gruppe, vil det også deles ressurser fra støttapparatet Østerås vil trekke frem som et av de beste på jentesiden i Norge.

–  Vi har fått på plass et vanvittig solid støtteapparat som vil komme spillerne til gode.  Blant annet vil assistenttrener på A-laget, Raymond Mikkelsen, være en del rekruttgruppa denne sesongen og sørger dermed for en tett link opp til det øverste nivået. Ole Veum fortsetter og sikrer kontinuitet i fjor. I tillegg har vi endelig med en fysisk trener i Lucihano Arias, som skal jobbe på tvers med begge gruppene å sørge for et godt skadeforebyggende arbeid. Videre gir avtalen med Sterk Legevakt Øst oss solid medisinsk backing med fysioterapeut Helene Moa (som også er fysio på A-laget) og muskelterapeut Jenny J. Panzer, forteller Østerås som også har fått med seg en A-lagsspiller inn i apparatet.

– Ikke minst har jo A-keeper Hannah Seabert takket ja til å fungere som keepertrener. Så nå ligger det et godt grunnlag for spillerutvikling her, avslutter en fornøyd Østerås.

Ønsker du å prøvespille for J17 eller rekruttlaget? Ta kontakt med kenneth.osteras@vif.no