Nysgineringen ble Vålerengas eneste målscorer i 1-1 oppgjøret mot Foruna Hjørring.

– Det ble alt i alt en fin og intensiv kamp. Vi får til en del bra kombinasjonsspill, men klarer ikke helt å verne om ballen når vi vinner den i gunstige posisjoner. Defensivt synes jeg vi jobber bra som et lag og totalt sett får mye ut av kampen som vi kan bygge videre på, forteller kaptein Sherida Spitse etter kampen.

På en fin, men småkald Hjørring-matte ble den første omgangen forholdsvis jevnspilt. Vålerenga, i for dagen en ny 3-4-3 formasjon, hadde riktignok mest av banespillet og var nærmest scoring etter 38 minutter. Spitse fyrte av en av sine velkjente kanoner som smøg seg på feil side av stolpen.

Vålerenga startet den andre omgangen aggressivt og stod høyt på fjorårets danske seriemester. Innbytter Maruschka Waldus vant en duell på midten og headet ballen kontant i bakrom. Synne Jensen startet et tidlig bakromsløp og lobbet ballen iskaldt over keeper og i mål. 0-1.

– En flott prestasjon av begge to, kunne Spitse fortelle om scoringen.

10 minutter svarte imidlertid Foruna Hjørring da også deres spiss avsluttet kaldt alene med prøvespiller Jalen Tompkins. Den 23-årige keeperen fra Colorado, USA, kunne lite gjøre med scoringen og ble heller ikke satt på de store prøvene gjennom kampen.

Vålerenga var derimot nærmere scoring enn hjemmelaget, men det ble mye nesten og kampen ebbet ut med 1-1.

Stabæk er neste motstander på oppkjøringsprogrammet. Kampen spilles borte på Nadderud klokka 11:30 på lørdag.

Vålerenga stilte følgene lag:

3-4-3: Jalen Tomkins – Tina D. Konradsen, Dejana Stefanovic (Maruschka Waldus fra 46.min), Stine B. Pedersen – CJ Bott (Ajara Njoya fra 46.min), Sherida Spitse (Sigrid H. Hansen 65.min), Ina Skaug (Mia Huse fra 80.min), Marie Dølvik (Synne Christiansen fra 65.min) – Rikke Marie Madsen, Synne Jensen, Celin B. Ildhusøy