Den tidligere storscoreren er mental trener og skal styrke vinnerkulturen på Valle.

– Dette ser jeg veldig frem til! Oppvokst på Høybråten i Oslo som jeg er, er det ingen hemmelighet at Vålerenga er noe stort for meg, forteller Pettersen i det hun får utdelt en treningsgenser.

Pettersen har scoringsrekorden i den norske toppserien med 122 mål og har skåret nest flest landslagsmål gjennom tidene, 66, bare slått av en annen Vålerenga-kjenning. I fjor tok nemlig Isabell Herlovsen rekorden og står med 67 mål.

Vårt nye tilskudd i støtteapparatet kunne sikkert gjort seg som angrepstrener, men skal ha som hovedoppgave å jobbe med det mentale hos spillerne.

– Mental trening er jo et vidt begrep, men for spillerne handler det mye om bevisstgjøring og vite hvilke «knapper» man skal vri på i ulike situasjoner. Vålerenga er også en klubb med en tydelig ambisjon og ønske om å være Oslos stolthet. En ting er å si det, en annen ting er å gjøre det. Den stoltheten skal vi jobbe med å få frem, smiler Pettersen som kommer til å være ukentlig tilstede på enkelttreninger og kamper.

Sportssjef Eli Landsem ser nå brikkene i støtteapparatet begynne å falle på plass.

– Med Marianne får vi en med en tydelig kompetanse på et fagfelt som er svært viktig i fotballen, men som kanskje ikke alltid er like høyt prioritert. Mye sitter mellom øra og dette spisser opplegget vårt ytterligere, forteller er fornøyd Landsem.

– Det handler om å bli bittelitt bedre hele tiden og vi er svært glade for å ha gode støttespillere med på laget som bidrar til å gjøre dette mulig.

 

Denne saken handler omA-LAGET,