Stabæk – Vålerenga 1-0 (1-0).

Skrevet av Rune Bjugan.

Bæringene trakk det lengste strået i det som ble en typisk treningskamp på Nadderud kunstgress.

Den første omgangen var forholdsvis jevnspilt. Begge lag stod godt i forsvar, og det var ikke enkelt for noen av lagene og få skapt sjanser.

Stabæk kom til noen halvsjanser,  etter noen småglipper i Vålerengaforsvaret.

Vi prøver oss med noen kombinasjoner, kommer til noen innlegg – men klarer ikke skape de helt store sjansene – med unntak av Tina Dalgård Konradsens feite mulighet fem minutter før pause.

Vingbacken kom seg delvis alene gjennom og fikk til en god avslutning. Kun en fantastisk redning av Stabæks sisteskanse Sunniva Skoglund sto i veien for Vålerenga-ledelse på et fint tidspunkt like før hvilen.

Gammel kjenning på rett sted

Istedet er det Stabæks Maren Hauge som noen få minutter etter på mystisk vis får stå helt alene på bakre stolpe når ballen slås inn, og enkelt kan sette inn 1-0 mot gamle lagvenninner på overtid.

Etter hvilen åpnet kampen seg opp mer, og Vålerenga var det beste laget.

Vi var likevel nære på å bli straffet hardt da en Stabækspiller kom seg helt igjennom alene mot Hannah Seabert, fem minutter ut i omgangen. En nydelig benparade av Amerikaneren gjør at det fortsatt kun stod 1-0.

Vålerenga skaper mer og mer, veldig mye skjer på høyresiden der Tina Dalgård Konradsen er veldig hissig i bakrom.

Samme spiller får også en kjempesjanse på en heading på 10 meter, men legger for mye kraft i den, og den flyr en halvmeter over.

Dermed endte det 1-0 til Stabæk. Jack Majgaard Jensen hadde følgene ord å oppsummere med.

– Totalt sett er det en bra treningskamp ettersom vi får en del svar. Vi møter et Stabæk-lag som veldig gjerne vil vinne kampen, noe de viser i duellspillet sitt. Der har vi nok noe å gå på. Videre synes jeg vi får frem mange av bevegelsene vi har øvd på, men vi tar kanskje ikke helt de riktige beslutninger med ball. Vi er fortatt i en fase hvor vi jobber med å få inn timing i spillet vårt, og det må vi bare forsette med!

Work in progress!

Vålerenga stilte følgende lag:

1 Hannah Seabert
23 Stine Ballisager Pedersen
20 Dejana Stefanovic
6 Maruska Waldus
4 Catherine Bott
7 Sigrid Heien Hansen
28 Ina Skaug
14 Tina Dalgård
18 Celin Bizet Ildhusøy
17 Synne Jensen
3 Ajara Njoya

Benyttede reserver:

Emilie Østerås, Tine Celine Karstensen og Nadia Pinto.

Rikke Madsen, Sherida Spitse, Isabell Herlovsen, Marie Dølvik Markussen og Andrine Tomter stod over dagens oppgjør grunnet totalbelastning og skader. Alle satser på å være klare til treningsleiren i La Manga om 1 uke.

Denne saken handler omA-LAGET,