Jalen «JJ» Tompkins skal gi Hannah Seabert kamp om keeperplassen.

– Å bli profesjonell fotballspiller har vært en drøm siden jeg var liten. Fotball er min lidenskap og jeg er utrolig glad for å ha kommet hit til en så stor og profesjonell klubb som Vålerenga. Spillergruppa har tatt veldig godt i mot meg og det er deilig å være i gang, forteller 23-åringen som overbeviste trenerapparatet etter å ha vært på 1,5 ukes prøvespill.

– J.J er en uredd kruttpakke som komplementerer keepergruppa vår. Hun er rask i forflytningen med gode skyv og har et bra tilslag i ballen. Videre har hun god spillforståelse og er flink til å dirigere de andre spillerne foran seg, forteller keepertrener Ken E. Nilsen.

Jack Majgaard Jensen supplerer.

– Med JJ får vi nok en målvakt med den riktige karakteren. Hun er en ung keeper vi ser et stort utviklingspotensial i.

Tompkins, som går under kallenavnet «JJ», har spilt College-fotball for Boulder, Colorado i USA. Der har hun vært kaptein og vår nye sisteskanse har store ambisjoner på veiene av seg selv og laget.

– Jeg ønsker jo å vinne noe og jeg kommer til å gi alt for at laget skal kunne ta tre poeng, smiler Tompkins som videre beskriver seg selv som en god skuddstopper med gode kommunikasjonsevner.

Les om JJ Tompkins på Colorado Boulders nettsider. 

Fakta:

  • Navn: Jalen Tompkins
  • Født: 14/02/97
  • Nasjonalitet: USA (Phoneix, Arizona)
  • Landskamper: J15, J16 og J17.
  • Tidligere klubber: Pinnacle Pioneers og Colorado Boulder
  • Draktnummer: 32.