Her kan du lese Jack Majgaard Jensens egne ord foran årets andre sesongoppkjøring. 

Det har ikke vært de morsomste månedene for noen, og heller ikke for fotballspillere som bare vil spille fotball. Det gjelder selvfølgelig oss også. Men når det er sagt, har spillerne vist en stor forståelse av situasjonen og gjort best mulig ut av den.

Vi forstår at kampen mot pandemien er en viktig kamp som skal vinnes, der vi hjelper til med å overholde reglene som myndighetene kommer opp med – og spillerne har gjort det 100%. På grunn av usikkerheten om hvor lenge dette vil vare, har spillerne også blitt permittert 100%.

Derfor har de ikke hatt noen organisert trening på 2 måneder, men har trent individuelt. Selv om jeg er sikker på at spillerne har gjort en fantastisk jobb i løpet av denne perioden, er jeg også sikker på at spillerne gleder seg til å starte med organisert trening igjen – og det samme gjør vi trenere.

Ny sesongoppkjøring

Det blir litt spesielt fordi vi allerede har vært igjennom en sesongoppkjøring og nå må vi starte på en ny, uten å ha spilt noen kamper i serien. Selv om spillerne er fast bestemt på å komme tilbake, vil det trolig kreve litt ekstra motivasjon for å kjøre en ny oppstart.

Det er absolutt en nødvendighet for oss å unngå skader, og derfor er vi også glade for at perioden blir som den blir. I tillegg har vi muligheten til å gå nærmere inn på spillestilen vår, og vi må definitivt dra nytte av det.

Som alltid er tilfelle i fotball, så vil spillerne og lagene som er flinkest til å fokusere på hva de kan få ut av situasjonen – i stedet for å tro at det bare er noe som man kan overse – står som vinneren til slutt.

Det er akkurat det som skal være kjennetegnet til Vålerenga – å alltid se og utnytte muligheter, selv i tøffe tider.

Hvis vi kan trene bedre og mer enn konkurrentene, vil vi være bedre enn dem – det er motivasjonen for oss.

Vi gleder oss til å komme igang igjen!

NB: Det er ventet at startdato for Toppserien vil komme tirsdag 19. mai. 

Les også