Dansk landslagsback klar for Vålerenga!

Før overgangsvinduet stengte ble Vålerenga enig med den danske vingbacken Janni Thomsen om en toårs kontrakt.

– Jeg valgte Vålerenga, fordi jeg synes det var det perfekte steg videre i min fotballkarriere. Det er et høyere nivå enn i den danske ligaen og det gleder jeg meg til å prøve, forteller 20-åringen med 3 A-kamper og 39 U-landskamper for Danmark.

Dermed blir Thomsen den fjerde dansken i klubben, hvor allerede Rikke Marie Madsen, Stine Ballisager Pedersen og trener Jack Majgaard Jensen er på plass.

Janni Thomsen signerer.

Thomsen, som tildeles draktnummer 25, kommer i likhet med Madsen og «Ballis» fra VSK Arhus, en klubb man trygt kan si er flinke til å videreutvikle spillere.

Om seg selv kan Thomsen si følgende.

– Jeg er en spiller med stor fart og fysik, mine kvaliteter ligger nok først og fremst i det offensive spillet, hvor jeg er god 1vs1. Nå håper jeg å utvikle spillet mitt videre her og samtidig komme langt i Champions League og vinne mesterskap.

Hovedtrener Jack Majgaard Jensen ser frem til å ha Thomsen på plass fra den 13. juli.

– Vi er glade for at Janni har valgt oss som sitt neste skritt i karrieren. Vi har fulgt henne lenge og hun besitter de egenskaper som vi gjerne vil ha av en vingback. Hun er en meget god til å utfordre å gå forbi motspillere med teknik og fart. Så har hun god nærkamp styrke som hun får bruk for når hun skal forsvare som back. En viktig lagbrikke som nå har falt på plass, forklarer Jensen.

Fakta:

  • Navn: Janni Thomsen
  • Nasjonalitet: Danmark
  • Født: 16/2/2000
  • Posisjon: Vingback
  • Tidligere klubber: Team Viborg og VSK Aarhus
  • Landskamper: 3/0
  • Draktnummer: 25