Fredag 19:45 kommer naboene fra Røa på besøk. Her får du også viktig publikumsinfo!

Skrevet av Olav Svendsrud

Etter en lang og rar sesongoppkjøring var det seriepremière forrige helg. Den endte med 3-2 seier til hjemmelaget Sandviken, men det snakker vi ikke så mye om.

La oss nøye oss med å si at resultatet ikke var helt hva vi ønsket og at ting bare kan bli bedre.

På fredag er det endelig duket for hjemmekamp i Toppserien igjen og hva kan være bedre i første hjemmekamp enn et lite Oslo-derby? Vi tar imot den noe falmede storheten Røa på Intility kl.19.45 og byr på en gylden anledning til å kick-starte helga.

Slik endte oppgjøret mot Røa i fjor.

Om Røa

Røa startet serien med et knepent 0-1 tap på hjemmebane mot Arna-Bjørnar og er vel forventet å tilhøre midtsjiktet i Toppserien i år.

Det er også bare snaut to uker siden Røa var her sist.

Den gang var det siste treningskamp før alvoret startet og Vålerenga vant tilsynelatende komfortabelt 4-0, etter scoringer av Sigrid Heien-Hansen, Mia Huse, Marie Dølvik og Synne Jensen.

Men å tro at dette blir en enkel oppgave, er bare å lure seg selv. Som vanlig er Geir Nordbys Røa et hardtarbeidende, fysisk tøft lag, som mer enn gjerne vil tuske med seg poeng fra det som etter hvert har blitt en fryktet bortebane i Toppserien.

Apropos Synne Jensen; I fjor var hun toppscorer i nettopp Røa. Da ble det imponerende 17 mål på 25 kamper. Det lar seg høre.

Vi satser på at hun takker for sist med å sette ei kasse eller to mot gamle lagvenninner. Det blir også mulig å få et gjensyn med Frida Lyshoel og Kamilla Aabel, som begge har en fortid i kongeblått.

Lagene har møttes seksten ganger i Toppseriesammenheng. Av disse har kun tre endt med seier til VIF, men i fjor tok vi fire poeng mot vestkantjentene etter uavgjort på Intility og kalasseier 2-6 borte. Vi tar gjerne en kalasseier på fredag også.

Janni Thomsen på plass

Vi forventer at Jack Majgaards jenter er temmelig sugne på å rette opp inntrykket etter tapet i Bergen. Vålerenga er regnet som en av storfavorittene til å vinne Toppserien i år og da er det kun tre poeng hjemme som er gangbar valuta.

Det kan også bli mulighet til å stifte bekjentskap med nyervervelsen Janni Thomsen. Den danske vingbacken ankom hovedstaden på tirsdag og er meldt spilleklar til fredag.

Kampen vises på NRK2 fra klokka 19.30.

Publikumsinfo

Har du ikke skaffet deg sesongkort eller får du ikke kjøpt kampbillett? Det finnes fortsatt en mulighet.

Fra 15 minutter før kampstart vil vi åpne for billettsalg i døra, dersom sesongkortinnehavere ikke har benyttet dette. Det betyr at vi ikke kan garantere deg noen inngang og skulle du være uheldig å ikke få komme inn, så viser de kampen på Øst.

VIKTIG 

  • Har du sykdomssymptomer – hold deg hjemme.
  • Hold 1 meters avstand på vei inn til stadion og i kiosk-kø.
  • Kun rader med partall skal benyttes 2-4-6-8-10 osv.
  • Det skal være minimum 2 seter mellom hver person (selv om det er i nær familie).

Vi ber om at publikum overholder dette.

KIOSK

Det vil være åpen kiosk med enkel servering av kaffe, is og litt snacks. Med henhold til nytt regelverk har vi dessverre noe begrenset utvalg.

Før kampen kan du i kiosken også bestille deg rykende fersk pizza til pausen, enten 2 biter, 1/2 pizza eller en hel. Dette leveres i samarbeid med Pizzabakeren.