Vi gjør klart for tredje runde i Toppserien og jentene krysser vannskillet for andre gang denne sesongen.

Nå skal de måle krefter med Klepp på Klepp stadion på Jæren.

Kampen starter 14.00 på lørdag og streames på Direktesport.no. Har du lokalavis eiet av A-media får du sett kampen gjennom abonnementet ditt, om ikke skal undertegnede lose deg gjennom det som skjer via Vålerenga Damer sin twitterkonto – trygt plassert i Oslo. Jeg reiser ikke mer enn jeg må nå for tiden.

Det er ikke all verden å hente ut av en tabell når det bare er spilt to serieomganger, men jeg registrerer at Klepp er ett av fire lag som har fire poeng og ingen har tatt full pott. Målforskjellen gjør at de ligger på fjerdeplass på tabellen. De spilte 0-0 mot Kolbotn hjemme og vant 1-0 borte mot Arna-Bjørnar De har altså scoret ett mål og har ikke sluppet inn noen så langt. Jeg regner med at jentene våre tar mål av seg til å gjøre noe med den smultringen. Vi ligger på plassen bak dem etter tap 3-2 for Sandviken i åpningskampen og seier 2-0 over Røa i sesongens første hjemmekamp.

Fjorårets to møter var av den litt merkelige sorten. Først fikk vi grisebank med 5-0 der borte før vi fikk en form for oppreisning ved å slå dem 4-0 hjemme på Valle. De fulgte oss til helt til døra i serien i fjor og det er fjorårets bronsemedaljør som tar imot fjorårets sølvvinner.

Vi har møttes 16 ganger. Vi har syv seire, de har seks og tre kamper er endt uavgjort. Vi har likevel bare to seire borte på Kleppe og den siste kom tilbake i 2014. Det er altså ingen grunn til å ta lett på oppgaven lørdag, kampen er vanskelig. Totalt har vi scoret 31 på dem og de 30 på oss. Det er meget, meget jevnt i et historisk perspektiv.

Historie er historie men det er blanke ark når dommer Mischa Kellerhals blåser i gang kampen lørdag 14.00. Det er en vanskelig bortekamp, men om det skal bli medalje på jentene i år må også en del av bortekampene vinnes.

Jo før vi kommer i gang med det jo bedre for oss.

Det er en toppkamp og jeg gleder meg til å se Jack Majgaard Jensen sine jenter opp mot noe av det ypperste Toppserien har å by på.

Det er tidlig i sesongen selv om vi skriver juli og jentene har et stykke til de er der de skal være prestasjonsmessig. Klarer de å heve seg noen hakk fra kampen mot Røa er det et fint skritt i riktig retning. Det er også nødvendig om de skal ha sjanse til å ta med seg alle poengene hjem til Oslo.

Så jevnt er det, og så tett kommer det til å bli i årets serie. Bry deg, støtt opp om laget og være den 12. spilleren fra tribuneplass på hjemmekampene så hjelper du jentene til å være så gode vi vet de kan være.

Får de ut maksnivået sitt vinner de lørdag for da kan ingen i Norge stoppe dem.

God kamp!

Denne saken handler omA-LAGET,