Tabellnabo Avaldsnes kommer til Oslo på fredag. Avspark 19:45.

Skrevet av Atle Enersen

«Så var endelig dagen kommet» skrev jeg sist. Det var i forkant av Sandviken – Vålerenga, altså seriepremieren.

KJØP KAMPBILLETTER HER!

Toppserien skulle sparkes i gang snaue fire måneder forsinket, og forventningene var store både hos meg og en skokk andre folk. Det betydde så mye for folk der øst – for å sitere en kjent og kjær «salme».

Serieåpningen

Kampen mot Sandviken skal vi nesten la forbigå i stillhet ut over at vår eminente kaptein, Sherida Spitse scoret to ganger.

Men så kom serieåpningen hjemme, mot Røa. Vi hadde en drøy uke før seriestart spillt treningskamp mot Røa, den vant vi 4-0. Her var det kanskje duket for målkalas. Det ble det ikke – selv om det burde vært det. I sum var det 90 minutters hardkjør mot ett mål.

Kampen endte målmessig på en slags gylden middelvei, 2-0 til Vålerenga. Ajara Nchout Njoya og Dejana Stefanovic scoret våre mål.

Så ventet en kinkig bortekamp mot Klepp. I fjor ble det tap 5-0 og det var grunn til å frykte det verste.

Men, Ajara Nchout Njoya og Marie Dølvik Markussen stod for våre to mål, og det man kanskje trodde skulle bli en hard nøtt å knekke viste seg å være overkommelig. Vi kan si at vi var en smule svake i første omgang, men så fikk vi ordentlig tak på oss selv i andre omgang og vant komfortabelt 2-1.

Spillerne jubler etter seier mot Klepp.

Status på troppen

Gledelig nok var Marie Dølvik og Sigrid Heien-Hansen tilbake i troppen mot Klepp etter å ha stått over mot Røa med hver sin småskade.

Rikke Marie Madsen hamstring spilte ikke på lag før møte med Jærbuene, men ventes tilbake fredag.

Nyervervelsen Janni Thomsen tråkket stygt over dagen før Røa-kampen og må nok vente litt til på sin debut.

Ellers er CJ Bott og Emilie Østerås begge i opprrening etter sine kneskader.

Avaldsnes savner på sin side Elise Thorsen, det vil de merke. Hun ble idømt tre kampers karantene for å ha plantet albuen i ansiktet på en Kolbotn-spiller, og spiller ikke mot oss, med mindre anken de har inne blir tatt til følge.

Tidligere oppgjør

Nå kommer altså Avaldsnes på besøk. De kikker før kampen ned på oss fra 3. plass. Vi innehar 4. plassen. Avaldsnes med 7 poeng (2-1-0), mens vi som kjent har 6 poeng (2-0-1). Avaldsnes med 8-4 i målforskjell, Vålerenga med 6-4.

Lagene har møtt hverandre 20 ganger siden NM i 2010. 14 ganger i Toppserien, 4 ganger i NM og to ganger i 1. divisjon. Vålerenga har vunnet 5 ganger, 2 har endt uavgjort, og da gjenstår 13 seire til Avaldsnes. Tilsvarende kamp i fjorårets sesong endte 1-1,mens vi slo dem i cupen hjemme på Intility Arena 3-0. I bortekampen endte det 2-2.

I 2018 vant vi 2-1 og 3-0 (borte).

Avaldsnes er altså ikke noen rundingsbøyer, men en meget sterk motstander. Vålerenga må hente fem igjen andre omgang mot Klepp og bare kjøre på med det remmer og tøy kan tåle.

Det er ingen grunn til å holde noe tilbake, skal vi sniffe på det edleste metallet må sannsynligvis hver kamp vinnes, og vi kan fortsette den gode trenden vi er inne i.

Vi gleder oss til kamp. Vi tenker at dette blir en tøff en, men moro. Veldig moro!

Kan du ikke komme på kampen, kan du se oppgjøret på NRK2 fra 19:30.

Billetter

Vi kan kun ha 200 tilskuere innenfor portene og i skrivende stund ligger det ca. 50 billetter ute via denne linken.

Kiosken holdes åpen og inntektene går tilbake til klubben.

Regler:

  • Det skal være minimum 2 seter mellom hver person (selv om det er i nær familie).
  • Kun rader med partall skal benyttes.
  • Har du sykdomssymptomer – hold deg hjemme. 

Kom i god tid og husk å holde avstand i kø inn på stadion.

Denne saken handler omA-LAGET, , ,