Vålerenga Fotball Damer reiser til Bergensområdet for å møte Arna Bjørnar.

Dette er kamp hvor mange har Vålerenga som favoritter. Sånne kamper er alltid litt vriene, med favorittstempel, men jobben må gjøres og ingen kamper er enkle.

Kampen mot Avaldsnes i forrige runde var en skikkelig jobbeseier, der vi kom bakpå med 0-1 og måtte jobbe inn forspranget før vi til slutt vippet kampen i vår favør med et nydelig mål av Ajara Njoya. Den kampen bar preg av to svært ulike omganger, hvor Vålerenga eide andre omgang og dermed klarte å vinne kampen.

Vi trenger ikke dvele ved kampen mot Avaldsnes, men vi har et håp om at mot Arna Bjørnar så skal vi klare og sette sammen to gode omganger i samme kamp.

Vi så dette skje i de siste treningskampene før alvoret startet, og de kampene levnet ingen tvil om hvor godt toppnivået vårt er.

Nå venter Arna Bjørnar, og vi er allerede i 5 serierunde. Vi har samlet bra med poeng og ligger før denne runden på 3. plass, kun ett poeng bak teten.

Vi forventer å se et Vålerenga om fortsetter å jobbe steinhardt, vi forventer å se et Vålerenga som tar for seg duellspill. Men mest av alt så forventer vi et spillende Vålerenga som lar ballen jobbe og hvor vi spiller ut Arna Bjørnar.  

Arna Bjørnar har åpnet svakt, en sier og tre tap så langt og kanskje enda verre for de er at de kun har scoret to mål i årets serie. De ligger nå på 8. plass, men det betyr ikke at vi kan forvente overkjøring for ingen av kampene i Toppserien er enkle. Selv om Arna Bjørnar har 3 tap så har alle disse tre vært tap med bare 1 mål så de er gjerrige i forsvar.

Det er ingen grunn til å starte kampen med hjertet i halsen, Arna Bjørnar er et godt lag, et brukbart kollektiv som er vanskelig å bryte ned. Det er opp til oss og ta tak i kampen, kjøre vårt spill og vinne på våre egne styrker.

I fjor så vant vi tilsvarende kamp borte mot de 0-2. I hjemmekampen så slo vi de 1-0. Statistikken sier at vi har vunnet 8, spilt 2 uavgjorte og tapt 7. En liten fordel i vår favør, men vi kan forvente en jevn kamp.

Troppen er så og si den samme som sist, med unntak av Marie Dølvik som ikke er 100% klar for kamp. Kampen kommer også litt i tidligste laget for Janni Thomsen.

Kampene kommer tett, og vi håper at beina er friske, at jentene er klar og fokusert til kampstart, at vi tar tak i kampen og vi setter vårt spill. Da blir det borteseier og det gjør oss glade, men også litt triste.

For på denne kampdagen så kunne det vært slik at våre supportere fikk anledning til å se oss spille i Bergen mot Arna Bjørnar for senere på kvelden se herrelaget møte Brann i Bergen. Det kunne ha vært en liten festdag for de reisende supporterne, men vi håper at slike anledninger vil komme igje

Denne saken handler omA-LAGET,