Arna-Bjørnar – Vålerenga 0-3 (0-1).  Kampreferat.

0-3: Da Rikke Madsen kastet seg baklengs i glede fire minutter før slutt var Vålerengas fjerde trepoenger, back-to-back, sikret. Etter å ha satt på turboen og sett hele Arna-Bjørnar-forsvaret forsvinne bak akterspeilet, fintet dansken vertenes keeper på stumpen, og vippet elegant ballen over den australske sisteskansen. Sånne øyeblikk er verdt en backflip!

0-2: En kaffekopp tidligere var det også i bakrommet det skjedde. Helene Gloppen tok i bruk ulovlige midler i bruk for å stoppe Ajara Njoya, men lagde ris til egen bak da hun verken fikk kontroll på spilleren eller ballen. Og alle forsvarsspillere bør skrive seg bak øret at å slippe Ajara forbi er oppskriften på baklengs. Njoya satt sin andre fulltreffer kontrollert på innsiden av stolpen, og klatret øverst på toppskårerlista.

Kunne så denne kampen endt annerledes? Så absolutt! Bak kulissene brukte hjemmelaget pausen til å gi seg sjøl et spark bak, og etter hvilen kom de to ganger alene med Hannah Seabert. Men vår bakerste ble aldri ført bak lyset, og la fundamentet for «a clean sheet» med å dra flere solide redninger opp av baklomma. Dermed var det bakerst denne kampen ble vunnet – i begge ender.

0-1: For åpningsmålet kom fordi Ajara Nchout Njoya kastet fram foten i bakrommet. De første minuttene hadde vært uten farligheter noen vei, men Vålerenga hadde ballen mye, og etter 11 minutter viste laget fram ferdigheter som bør skremme de mest ambisiøse i toppserien. Ut av intet kjæler tilsynelatende Sherida Spitse med ballen i midtsirkelen, men plutselig finner hun åpningen, og 7 sekunder senere ligger ballen i nota.

Vår «indomitable lioness» gjemte seg bak i feltet, men når ballen nærmet seg vendte hun baken til all beskjedenhet. Kameruneren dunket inn vårt ledermål og feiret med å gi back-up-ballen bak mål et velfortjent smask.

Etter tre bakromsmål på baksiden av de syv fjell har Vålerenga inntatt andreplass på tabellen, like bak LSK.

Livet forstås best baklengs, men leves best forlengs. Bak neste sving venter Kolbotn, hjemme, fredag 7. august kl. 1800.

Bilett kjøper du her!

Kampfakta:

Arna-Bjørnar-Vålerenga 0-3 (0-1)

0-1   Ajara Njoya (Rikke Madsen, Sherida Spitse) (11)

0-2   Ajara Njoya (Andrine Tomter) (74)

0-3   Rikke Madsen (Sherida Spitse) (87)

Laget (4-2-3-1): Hannah Seabert – Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurðardottir, Maruschka Waldus, Andrine Tomter – Sherida Spitse, Sigrid Heien Hansen – Rikke Madsen, Synne Jensen, Celin Bizet Ildhusøy – Ajara Nchout Njoya

Innbyttere: Dejana Stefanovic (fra 80), Kine Fløtre (fra 90), Mia Huse (fra 90), Tine Celine Karstensen (fra 90)

Denne saken handler omA-LAGET,