21-åringen synes naturligvis det er tungt å legge skoa på hylla.

– Det er ekstremt tungt. Tanken på å ikke kunne spille fotball på samme måte igjen knekker meg. Det har alltid vært drømmen min og det jeg elsker å holde på med, og et fristed for alt utenfor. Går ut på banen, glemmer alt annet og bare gjøre noe jeg er god til, og som gir meg så mye glede. Det føles ekstremt urettferdig, forteller en åpenhjertig Svanhild som ønsker å rette en stor takk til nærmeste familie som har utgjort en viktig støtte gjennom hele karrièren.

Siden hun kom til klubben i forkant av 2019 sesongen, slet hun med ettervirkningene fra en hjernerystelse hun pådro seg for Trondheims-Ørn i oktober 2018. Det medførte at hun bare fikk bare spilt 6 kamper på vårsesongen i fjor.

Hun har i besøkt en rekke spesialister og i sommer kom beskjeden fra nevrologen om at hun dessverre ikke kunne fortsette med fotballen.

Vålerenga Fotball vil takke Svanhild Sand for hennes tid i klubben og for at hun var en del av laget som tok det historiske sølvet i Toppserien. Helsa kommer alltid først og vi ønsker hun alt godt for fremtiden.

Portrettbilde Vålerenga Kvinner 2019. Foto: Morten M. Larød/Sportfoto

Denne saken handler omA-LAGET,