Kampen om tre nye poeng fortsetter i en kamp hvor tidligere trenere og spillere møtes igjen.

Det er snart klart for årets tredje fredags- og hjemmekamp når hvittrøyene fra Sofiemyr kommer på besøk fredag klokka 18:00.

Gjestene innkasserte sin første seier i forrige runde med 2-1 over Røa.

Etter en litt tung seriestart med to uavgjorte og to tap, smakte det nok godt for Aleksander Olsen sitt lag. For nevnte Olsen blir det også en tur tilbake til gamle trakter, etter å ha jobbet flere år i utviklingsavdelingen i Vålerenga, mange av årene som trener for rekruttlaget til herrene.

Det er ikke bare Olsen som «vender tilbake». Kolbotn-spillerne Synne Sofie Christiansen (33 og 6 mål) og Johanne Fridlund (69 kamper og 9 mål) har begge akslet den kongeblå drakta tidligere.

Trioen Christiansen, Fridlund og Olsen kan gjerne ha sine tanker om et blidt møte med gamleklubben, men det spørs nok om Jack Majgaard Jensen & Co har andre planer.

5 på rad?

Vålerenga jakter sin 5 strake seier på fredag og kommer senest fra en 0-3 seier mot Arna-Bjørnar i Bergen.  Ajara Njoya (2) og Rikke Madsen stod for målene og førstnevnte er nå delt toppscorer i Toppserien med sine fem mål.

For første gang denne sesongen, leverte Vålerenga to nogen lunde godkjente omganger og vi tar sikte på pila fortsetter å peke riktig vei.

Sigrid Heien-Hansen, tidligere kaptein på Kolbotn, tror også det.

– Sesongen så langt har gått meget bra poengmessig! Vi har vunne fire på rad, ubeseira på hjemmebane, så jeg håper trenden fortsetter. Jeg synes vi begynner å spille fotballen vi ønsker å spille, og at vi luker vekk dårlige 1 omganger. La oss krysser fingrene for at dette blir bare bedre og bedre utover sesongen, sier Sigrid som videre kan fortelle at det blir spesielt å møte gamleklubben, som også Synne Jensen og Andrine Tomter har spilt for.

– Å møte gamle lagvenninner som jeg hadde æren av å være kaptein for, er selvsagt ekstra spesielt. De er fantastiske fotballspillere og mennesker, og klubben vil alltid stå meg nær til hjertet. Selv om vi står på hver vår banehalvdel i fredagens oppgjør, så heier jeg fremdeles på dem. Jeg håper de vinner alle sine oppgjør, bortsett fra mot Vålerenga selvsagt, smiler 24-åringen.

SE KAMPEN PÅ DIREKTESPORT.NO

Dersom vi ser på statistikken mellom Vålerenga Damer og Kolbotn så er dette jevne oppgjør. Vi har møtt de 18 ganger, og har tapt 8, spilt 3 uavgjort og vunnet 7 ganger.

Før seriestart ble også Kolbotn slått 4-1 i en treningskamp på Intility Arena, men det betyr fint lite når det nå er kamp om reelle poeng.

Kampprogram, billetter og tropp.

Vålerenga skal nå inn i en litt tettere kampperiode med to bortekamper mot Røa på onsdag (12/8) og Rosenborg søndag (16/8).

Både Janni Thomsen og Marie Dølvik har vært i trening den siste uka og er begge aktuelle for fredagens kamptropp dersom fysio Helene Moa gir tommel opp. Ellers er troppen den samme som de foregående kampene.

Det er ytterst få billetter igjen, så hvis du vil sikre deg noen – må du klikke deg inn her. 

Resterende billetter fra sesongkort som ikke benyttes kan kjøpes ved inngang 10 15.minutter før kampstart.