(ØHIL–Vålerenga 1–2) En fortjent seier i serieåpningen etter en velspilt kamp borte på Jarmyra.

Etter tre serieoppkjøringer og flere måneder på overtid var det endelig klart for seriestart i 1. divisjon J19. Det var ikke bare spillerne som satt pris på seriestarten. Den lille tribuneplassen på Jarmyra ble fort full da korona-reglementet med krav til avstand skulle overholdes. 70 spente tilskuere totalt.

Kampen startet med høyt tempo og press fra Vålerenga-jentene, noe som resulterte i en rekke målsjanser det første kvarteret. Men – de klarte ikke å få hull på byllen.

Byllen sprakk til slutt. Like etter kvarteret var gått ble Rikke Kulstad Stoltenberg spilt gjennom og satt sikkert inn 1-0.

Rikke Kulstad Stoltenberg jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Etter målet kom ØHIL litt mer inn i kampen noe som resulterte i en utligning rett før pause ved Karianne Nyhus.

Andre omgang startet som første sluttet, men Vålerenga tok etterhvert grep og eide mye av ballen og spillet. Struktur og innøvde trekk satt godt noe som i det 51 minutt resulterte i et mønsterangrep der ballen til slutt havnet hos Caroline Mitchell Larød som satt ballen sikkert i mål forbi en utstormende Pia Øynes Lorentzen i ØHIL-målet. Ledelse 2-1.

Caroline Mitchell Larød setter ballen sikkert til side for ØHILs keeper Pia Øynes Lorentzen . Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO

Vålerenga la seg etter scoringen mer bakpå og inviterte med det ØHIL tilbake i kampen uten at de fikk de helt store sjansene av den grunn. Vi på vår side hadde et par store målsjanser ved Emma Iversen og Silje Fjelstad, som bl. a. hadde et skudd i tverrliggeren.

+ PLUSS

  • Er påskrudd fra start.
  • Mye bra spill og høyt tempo.
  • Jenny Sare Slåtta endelig tilbake etter langt skadefravær.

– MINUS

  • Marit Emaus Flaa og Pernille Velten-Simonsen ikke på banen grunnet smårusk i maskineriet.
  • Sofie Runhovde Brændshøi sliter fremdeles med vond ankel etter skade i fjor.
  • Ingrid Haug våkner nok med blåveis og hovent øye etter en albue av ØHILs Marwa el Mrizak, som fikk gult kort for hendelsen.
  • Eline Stensen Gulliksen haltet av banen med ispose på foten og blodig shorts etter en sklitakling. Snakk om midtstopperpar som gir alt.

Se bildene fra kampen her

Neste kamp er hjemme mot Asker på KGB2 torsdag 20. august kl 20.15

Vi sees!

Denne saken handler omREKRUTT,