Vi reiser til Nidarosdomen for å spille toppkamp mot en gammel storhet og nåværende gullkandidat.

1/3 av sesongen er gjennomført og Vålerenga henger fortsatt med i kampen om tronen i toppserien, men nå heves lista. Tiden har kommet for de store oppgjørene.

Siden 1163 har vi hatt den tradisjonen her til lands at i forbindelse med et tronskifte måtte de nye kongene og dronningene ut på reise for å krones, salves eller signes først, og gutta på Eidsvoll grunnlovsfestet sogar at alle nye herskere måtte en liten tur til Nidarosdomen og Trondheim før de kunne bestige tronen.

Om ei uke venter de regjerende mestrene, og for oss som håper på et snarlig tronskifte i norsk kvinnefotball, føles det derfor naturlig med en liten tur til Trøndelag og sagnomsuste Koteng arena, først.

Men veien til tronen forutsetter også seier i noen viktige slag. Søndagens oppgjør blir det første mot Rosenborg – ever. Verken stadion eller klubb bærer altså lenger navnet til en fugl. Ørnan har blitt til troillan. Blågult har blitt til svart-hvitt, og laget har fått tilført noen klassespillere fra i fjor, men ellers befinner vi oss fortsatt i sagalitterære omgivelser på Lade.

Og bak det nordvestre cornerflagget skimtes fremdeles Lade gård, setet for ladejarlene, som med sin bondehær, i generasjoner skapte trøbbel for forfedrene våre, folka her øst.

Vi tror også dette blir en tøff batalje. Rosenborg regnes som favoritter hos bookmakerne, men vi har heldivis i løpet av uka fått flere tilbake fra skader og har tro på at dronningemnene våre kan ta med seg noe hjem fra kroningsstaden. Her ligger det mye i potten.

Bortesupportere er dessverre nektet adgang i årets toppserie, så her gjelder det å skru inn tv, nettside eller app på NRK 1 søndag kl. 17.

Denne saken handler omA-LAGET,