Vålerenga – Lyn 2-0 (0-0). Det ble seier i byderbyet, selv med en spiller mindre på banen.

Etter noen gode åpningsminutter, skjer det som ikke må skje.

Lyns raske angriper Camilla Lindberg spilles igjennom og setter fart mot mål. Maruschka Waldus forsøker seg på en takling, men feller Lindberg som bakerste spiller og dommeren drar frem det røde kortet etter kun 7 spilte minutter.

– Det var selvfølgelig kjedelig, men det var nok en riktig vurdering av dommeren. Jeg burde bare løpt ved siden av, men det viktigste var at vi vant, oppsummerte en fattet Waldus etter kampen.

Monsterredning

Lindberg tar selv frisparket fra 20 meter og skyter mot lengste hjørnet.  Jalen «JJ» Tompkins redder, men en Lyn-spiller er først på returen og skal bare bredside ballen inn.

Som en tiger kaster «JJ» seg foran og blokkerer skuddet på mesterlig vis.

Med en spiller mindre på banen sliter Vålerenga med å få noe særlig rytme i spillet og heller ikke presspillet sitter i særlig grad. Trener Jack må gjøre grep og setter inn Janni Thomsen for Ajara Njoya. Thomsen tar høyrebacken, mens Ballisager Pedersen skyves inn som stopper.

Begge lag skaper noen muligheter, men første omgang ender målløs.

God 2 omgang

Hørt det før?

Etter en første omgang under pari er det et mer tent Vålerenga-lag som entrer banen i den andre omgangen. Vestkantlaget på sin side virker ikke til å ha den samme gnisten de viste i første omgang og det er Synne Jensen og Dejana Stefanovic som får omgangens to første sjanser. Dessverre går begge avslutningene rett på keeper, men det skulle ikke gå lang tid før Kirvill Odden Sundfjord i Lyn-målet må kapitulere.

I kampens 64′ minutt sitter den. Stefanovic bryter på egen halvdel og setter fart fremover med ballen og finner Synne Jensen ute til høyre, som legger til rette med høyre og skyter med venstre. Ballen curler over en utspilt keeper og 1-0 er et faktum.

Like etter står det nesten 2-0. Denne gang er det Sherida Spitse som fyrer løs, men Sundsfjor for en tå på ballen.

Vålerenga har fått blod på tann og maler på.  Da uret viser 69 spilte minutter vinner Andrine Tomter ballen nede ved cornerflagget og krangler den videre til Rikke Madsen som igjen finner Dejana Stefanovic på sekstenmeteren.

Den godeste serberen lar seg ikke be to ganger fra den distansen og hamrer ballen resolutt ned i nærmeste hjørne.

De siste 20 minuttene skrus tempoet noe ned, naturlig nok. Lyn skaper ingen farligheter og Oslos stolthet er nærmere 3-0 enn Lyn er redusering.  Dermed ender det med en komfortabel 2-0 seier i byderbyet.

– Det var veldig deilig! Vi får en utvist tidlig, men jobber hele veien og vinner fortjent til slutt, strålte Synne Jensen etter å ha scoret sitt første mål for klubben.

– Endelig satt den! Det var deilig å se den curle over keeper og inn i lengste.

Best i byen smaker alltid godt!

KAMPFAKTA.

Ny kamp venter på søndag. Da møter vi Kolbton borte på Sofiemyr.

 

 

Denne saken handler omA-LAGET,