Søndag er det seriekamp igjen, denne gangen borte mot Kolbotn.

Vi har vært gjennom en fantastisk uke som har gitt oss seks poeng av seks mulige. Jeg skriver om kampen mot Kolbotn litt lenger ned, men først må vi ta oss tid til å glede oss over den elleville uka vi har vært gjennom og spesielt kampen mot Lyn.

På lørdag flytta jentene grenser ved å ta Vålerengas første seier noensinne i LSK-hallen (3-1) og onsdag slo de Lyn 2-0 etter å ha spilt 83 minutter pluss tilleggstid med en spiller mindre på banen.

En stor, stor prestasjon. Det beste av alt er at hvert eneste av de seks poengene er svært fortjent.

Seier i Byderbyet

Lyn-kampen fikk verst tenkelig start da Maruschka Waldus taklet en Lyn-spiller litt sent som bakerste jente og måtte forlate banen med rødt kort. Kampuret viste bare syv minutter og da gikk det kaldt nedover ryggen på samtlige av oss 200 fremmøtte på tribunen.

Skulle vi få reprise av den pinlige opplevelsen på Intility Arena i fjor da Lyn vant?

Jeg vet ikke helt hva årets tropp er laget av, men moral, laginnsats og arbeidsevne har de i tonnevis. Til tross for at vi var 10 og Lyn 11 spillere var det vi som var det beste laget utpå der.

Keeper JJ Tompkins var etter mitt syn banens beste og hadde flere fantastiske redninger. Hun stengte like godt målet for dagen og det var bare å slippe løs jubelen da Synne Jensen endelig fant nettmaskene for oss i Toppserien.

For en scoring det var!

Jeg tror jeg talte åtte trekk innad i laget før Synne lynraskt dempa ballen midt mellom to forsvarere og smalt den i krysset fra 17 meter. Nydelig scoring og kandidat til årets mål. Den ble da også kåret til rundens mål i Toppserien. Gratulerer Synne, den scoringa har vi lengta etter – og helt sikkert du også!

Det ble ikke akkurat verre da Dejana Stefanovic doblet ledelsen med et herlig skudd nede i hjørnet noen minutter senere. Siden Lyn ikke hadde noe å by på ble det tre fortjente poeng i en slitekamp.

Kolbotn borte

Sånn, da kan vi se fram mot Kolbotn på Sofiemyr søndag.

Vi leder serien med 23 poeng og Kolbotn ligger på 8. plass med seks poeng. Fint, det blir sikkert grei skuring tenker du nå. La meg derfor minne deg på en kamp 7. juli, det er drøye tre uker siden. Da møtte vi Kolbotn på Intility Arena og den bataljen endte 1-1 etter sen scoring av Celin Bizet Ildhusøy.

Kolbotn tapte 3-1 borte mot LSK kvinner sist runde, men holdt 1-1 frem til det var igjen 10 minutter av kampen.

Det er dermed nødvendig å mase om nullstilling igjen.

Jentene svever høyt nå, det aller meste går i favør oss og poengene triller inn. Dermed er det ekstremt viktig at jentene er på jobb fra avspark søndag. Vi kan ikke ta lett på kampen og ikke ta noe på forskudd. Også her er det moral, laginnsats og arbeidsevne som gjelder.

Samtidig vet vi at midtstopper Waldus må stå over grunnet det røde kortet og at både Sigrid Heien-Hansen (hjernerystelse) og Dejana Stefanovic (karantene etter 4 gule kort) helt sikkert er ute denne kampen. Marie Dølvik, CJ Bott og Emilie Østerås har vært i troppen de siste kampene, men støtteapparatet ønsker ikke å ta noen sjanser før disse er 100% klare, så det får vi se på søndag.

Det betyr etter alle solemerker at andre spillere slipper til og kan skinne borte mot Kolbotn. Vi er gode nok til å slå Kolbotn om vi finner toppnivå med presisjon i pasningsspillet.

Som supporter og frivillig skrivende slask for klubben må jeg få si at jeg er både stolt av og mektig imponert over hva laget mitt leverer i årets sesong. Det er nesten så jeg ikke tror det jeg ser innimellom. Det er fantastisk gøy å følge årets utgave av Vålerenga Damer og de to kampene som er spilt denne uka har gitt meg gode minner jeg bærer med et smil resten av livet.

Kampen mot Kolbotn starter søndag 15.00 og vises på Direktesport.no. Undertegnede skal lose deg gjennom de viktigste hendelsene på klubbens twitterkonto underveis i kampen også.

God kamp – måtte det beste laget i byen vinne!

Denne saken handler omA-LAGET, , ,