På vei til seriekamp nr. 12 for året toppet Vålerenga tabellen, men før pokalen kan heves måtte fremdeles 7 topper bestiges.

Og først og sist av disse sju møter vi to lag fra festspillbyen mellom de 7 fjell. Men hvem trenger festspill, Grieg, Bull, Kurt eller Ylvis, når en har en serbisk midtbanedirigent som DJ.

Kampen startet, som en mollstemt Jan Eggum-vise, i adagio, men snart skulle Klanen slå an tonen med a capella, tett på årsbeste. Og allsang, kjemisk fritt for nystemte citarer, men med sterk tilstedeværelse av rulle-r og hunkjønnsformer, viste seg å være musikk i ørene for Norges beste damer som jazzet opp kampen mot stadig nye høydepunkt. Her er kampens tre viktigste crescendos:

·       DEJANA STEFANOVIC – 1-0 (34):

Anbefalt bakgrunnsmusikk: «Djadja» – Nakamura

Da «Deki» løp i g-nøkkel-formasjon i straffefeltet hang ikke Sandviken med på notene, serberen fikk spillerommet hun trengte, corneren fra Tomter var presisis, og #22 headbanget inn ledermålet i duell med tre Sandviken-spillere.

Og vakker musikk hadde Stefanovic også sørget for før avspark. Både på Vålerenga og på det serbiske landslaget har «Deki» vært DJ før kampene.

– Mat og musikk er det beste med Serbia, mener Dejana.

Hennes serbiske naboer vil kanskje også legge til fotball, for de har nylig blitt vunnet som Vålerenga-supportere og laget et hørbart serbisk supportermiljø med flagg og «Deki»-plakat på rad 4.

–          Ja, vi er veldig stolt av henne, meldte Kristina og Andreas Ilic og Dijana og Lea Kostic etter kamp, og la til at Dejana var en svært god og hjelpsom nabo.

Den serbiske heiagjengen

·       SYNNE JENSEN – 2-0 (61):

Anbefalt bakgrunnsmusikk: Unge Ferrari – Familyeh

Vålerenga måtte spille på alle strengene for igjen å skape improvisert symfoni. Samspillet startet med Janni Thomsens strålende takling og fortsatte med Stine Ballisagers lange tå, Andrine Tomters pasningsfot og Rikke Madsens blikk, og da Synne Jensens venstre sko trommet ballen i lengste hjørne var alt på Valle i harmoni.

–          Kjempedeilig, sa målskåreren.

–          Det har gått litt trått på scoringsfronten for meg i år, men jeg føler at det kommer mer og mer.

·       «JJ» TOMPKINS – AVGJØRENDE REDNING (64):

Anbefalt bakgrunnsmusikk: “Till I collapse» – Eminem

Over er det imidlertid, som kjent, ikke før den feite dama synger, og en liten regnskur i anmarsj vekket gjestene fra regnbuebyen. Et straffespark ble satt i tverrligger, og kampen kunne fått en annen karakter etter det påfølgende hjørnesparket, men vår amerikanske sisteskanse dro fram en matchvinnerredning fra sitt reportoar, og sjansen ble dermed i stedet bergensernes svanesang.

–          Forsvaret gjør 99% av jobben, og min jobb er bare å rydde opp i den siste prosenten, meldte «JJ» beskjedent etter kamp, og la til at det føltes godt å holde nullen for tredje kamp på rad.

Med det måtte Sandviken spille annenfiolin.

Men kampens fløytist hadde et siste musikalsk høydepunkt i ermet. «Sorgen forgikk meg» da hun med to liflige lyder spilte sine siste toner, og sørget for at kampen endte «on a high note».

3 poeng i boks. Enga på topp! Og festspillet begynner å sette seg.

Kampfakta:

Vålerenga – Sandviken 2-0 (1-0)
—————————————————————
⁣⁣⚽️ 1-0 Dejana Stefanovic 34′
⚽️ 2-0 Synne Sofie Kinden Jensen 61′

Gult kort: Synne Sofie Kinden Jensen 15’⁣⁣

Tilskuere: 200