På lørdag møter vi tabellnabo Avaldsnes borte.

Det er med andre ord duket for toppkamp på Hauglandet lørdag ettermiddag.

Avaldsnes har klatret til en imponerende 2.plass på tabellen etter fire seire og en uavgjort på de siste fem kampene. Mye takket være Elise Thorsnes tilbakekomst etter den mye omtalte karantenen hun fikk etter Kolbotn-kampen.  

30-åringen utgjør en særdeles viktig brikke hos vertene og sammen med Rasheedat Busayo Ajibade står de begge for over halvparten av målene til de rød-hvite.

Ajibade sendte også Avaldsnes opp i føringen på intility Arena fredag 24. juli, men etter en god andre omgang, hvor Ingibjörg Sigurdardottir utlignet og Ajara Njoya scoret rett før slutt, endte det 2-1 til Vålerenga.

Status Enga

Før lørdagens Toppserierunde står Vålerenga med 27 poeng på 12 kamper, hvilket er en kamp mer spilt en resten av topplagene.

2-0 seieren over Sandviken i forrige runde gir oss følgene statistikk:

  • Tre seire (LSK, Lyn og Sandviken) og to uavgjorte (RBK og Kolbotn) på de 5 siste
  • Sju scorede mål
  • Ett baklengsmål.
  • 11 kamper på rad uten tap.

Å holde nullen i fire av fem kamper vitner om godt forsvar- og keeperspill. Jalen «JJ» Tompkins oppsummerte med følgende etter å ha holdt nullen mot Sandviken

–   Forsvaret gjør 99% av jobben, og min jobb er bare å rydde opp i den siste prosenten.

Troppen forventes å bli den samme som mot Sandviken. Både CJ Bott og Sigrid Heien Hansen er tilbake for fullt på feltet og blir begge å finne på flyet som setter kurs for Karmøy fredag ettermiddag.

Flytur blir det derimot ikke tilbake, da det ikke går noe fly fra Karmøy – Oslo lørdag kveld. Heldigvis stiller vår gode busspartner HMK opp og kjører jentene tilbake til hovedstaden etter kampen.

Tidligere oppgjør

Vi har møtt Avaldsnes 21 ganger i serie- og cupspill og det er hjemmelaget som har statistikken på sin side.  Vålerenga står med 6 seire, 2 uavgjorte og 13 tap.

De siste årene har Oslo-laget hatt et godt grep om Haugalendingene som ikke har vunnet mot oss siden cupfinalen i 2017.

I fjor endte det samme oppgjøret med 2-2 og poengdeling. Synne Christiansen og Ajara Njoya scoret våre mål.

Lørdagens kamp kan du følge via www.direktesport.no eller via ulike live-oppdateringer, blant annet vår egen twitterkonto: @vifdamene.

 

Denne saken handler omA-LAGET, , ,