Det er internasjonal periode og der noen dessverre ikke får reist, kan andre få sin debut med flagget på brystet.

Forrige uke ble Synne Jensen og Celin Bizet Ildhusøy tatt ut til Martin Sjøgrens landslagstropp. Der Synne Jensen kan få sin 25 landskamp, kan den 18-årige «Cubafoten» få sin første A-landslagskamp for Norge.

Jack Majgaard Jensen lovpriser begge spillere og mener det er et positivt signal for klubben å ha en «egenutviklet» spiller som Celin i landslagstroppen. Ildhusøy har vært i Vålerenga siden hun var 15 år og fikk sin Toppserie-debut i 2017

– Herlig både for Celin og klubben at den flotte prestasjonen i serien ble belønnet med et uttak. Det er et stort bevis på at vi kan utvikle egne spillere, ikke bare på vårt A-lag, men også landslaget. Det er noe hele klubben skal være stolt av, forteller dansken.

– Synne har også vist fin utvikling i det siste og jeg håper de begge får gode opplevelser under samlingen.

Norge møter Wales på Ullevål tirsdag 22.september.

Hindret av karantenereglene

Som sikkert flere har fått med seg fikk flere av Vålerenga-spillerne dessverre ikke dratt på sine respektive landslagsoppdrag. Det skyldes enkelt og greit Norges reiserestriksjoner og karanteneregler for «røde land» og går utover følgende:

  • Sherida Spitse får ikke vært med Nederland til Russland
  • Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen og Rikke Marie Madsen får ikke representert Danmark som møter Bosnia-Hercegovina og Malta.
  • Dejana Stefanovic får ikke dratt til Serbia.

Disse ville fått 10 dagers karantene ved å ha oppholdt seg i «røde land», hvilket igjen ville medført til at de måtte stå over kampen mot Klepp søndag 27/9.

– Vi er presset opp i et hjørne. Vi ønsker jo å hjelpe våre spillere slik at de kan spille for sine land, men slik karantenereglene er kan vi ikke frigi spillerne til landslagene, sa sportssjef Eli Landsem til VG tidligere forrige uke. 

Ingibjørg Sigurdardottir får på sin side reise «hjem», da hennes Island kun skal spille hjemmekamper, henholdsvis mot Latvia og Sverige.

Resten av troppen som ikke reiser på lanslagssamlinger har fått noen fridager.