Vålerenga Fotball er stolte av å få presentere Harestua IL som første klubb inn i vårt nye klubbsamarbeidsprosjekt for jentefotballen. Velkommen!

Harestua har allerede over flere år vært en del av Vålerenga Fotball Elite (gutter/herrer) sitt samarbeidsprosjekt, og det er med stor glede vi nå kan være med på å gi #likemuligheter for jenter og trenere for jentelagene i klubben. Prosjektansvarlig i Harestua Amund Bergsli gleder seg over samarbeidet, og forteller følgende om hvorfor Harestua ønsker å være en del av dette.

– Vi ønsker å gi jentene i klubben de samme mulighetene som gutta, og de ivrigste jentene et godt ekstratilbud gjennom å samarbeide med Vålerenga Fotball. Håpet er at disse jentene etter besøk hos Vålerenga kommer tilbake til egen klubb med ny motivasjon, og er med på å løfte resten av jentene i sin gruppe, forteller Bergsli før han fortsetter.

– Vi ønsker også å få inspirasjon, tips og kunnskap fra Vålerenga som toppklubb, og håper dette kan være med på å løfte oss som klubb og distriktet rundt oss på jentesiden. Et konkret tiltak hos oss er en nyetablert prosjektgruppe for jentesatsningen i klubben, og denne vil få godt med faglig påfyll gjennom dette samarbeidet.

Fornøyd utviklingsleder

Utviklingsleder Monica Knudsen er glad for å få Harestua med på laget.

– Harestua legger allerede godt til rette for jentenes spillerutvikling, og har satt seg gode mål og etablert planer med systematikk og godt faglig innhold. Vi skal gjøre alt vi kan for å bidra til at Harestua kan nå målene sine; ikke minst målet om å se en av sine spillere i kongeblå drakt på Intility Arena innen 5 år.

Harestua IL ønsker å skape et godt tilbud for alle jenter på Harestua, Grua og Lunner. Da også de ivrigste som ønsker det lille ekstra, og som klubben ikke klarer å tilby alene.

– Vi har ambisjoner om å ha egne jentelag i hvert kull i barnefotballen, og et tilbud til alle jentespillere i ungdomsfotballen gjennom samarbeid med Lunner FK og Grua UIL, forklarer Bergsli.

Vålerengas hovedmål for samarbeidsprosjektet er i hovedsak å styrke kvaliteten på spillerutviklingen ute i våre samarbeidsklubber. Dog er det også helt avgjørende å skape begeistring og entusiasme rundt alle våre fotballspillende jenter.

Bli med på vår jentecamp i høstferien!

Vi skal sammen skape, løfte og synliggjøre forbilder for unge jenter i fotballen, slik at jentene i enda større grad kan se at det å være fotballspiller er en drøm man kan jage og som kan gå i oppfyllelse, med spill på de store arenaer i inn- og utland.

Vålerenga Fotball ønsker Harestua hjertelig velkomne på laget, og vi ser frem til å sammen gjøre en forskjell for fotballspillende jenter i våre klubber.

I de nærmeste ukene vil vi også offentliggjør flere av våre nye samarbeidsklubber.

Vi er stolte og glade over å møte så mange positive klubber i nabolaget vårt, og vi gleder oss til å få dere alle med på laget.

Har din klubb lyst til å være en del av VIF-familien, og være med på å gjøre en forskjell for fotballspillende jenter, og gi jentene #likemuligheter? Da kan du ta kontakt med med Monica på mail monica.knudsen@vif.no