Våre talentlag ga gjestene fra vest, Stabæk og ØHIL, god mostand i torsdagens kamper på Valle.

Skrevet av Monica Knudsen

J19 Vålerenga – Stabæk

J19 leverte en solid prestasjon, med en solid seier over et til da ubeseiret Stabæk-lag.

Hele ni scoringer, og 5-4 seier i en tett og god kamp. Marit Emaus Flaa var i storslag fra start, og med et ekte hattrick sto det 3-0 til VIF etter kun 15 minutter. Utover i omgangen kom imidlertid Stabæk sterkere, og etter noen gode sjanser fikk de sin redusering rett før pause.

Stabæk kommer også godt i gang i 2. omgang, og reduserer tidlig til 2-3.

Kenneth Østerås gjør imidlertid noen justeringer fra sidelinjen, og da får vi  god kontroll på kampen. I et lavere og mer samlet og tålmodig press, holder vi motstanderen fra de store mulighetene. Vi scorer ytterligere to mål ved Silje Fjeldstad og Rikke Stoltenberg og vinner til slutt 5-4.

Trener Østerås var selvsagt svært fornøyd etter kampen:

– Jeg er veldig fornøyd med at vi løfter oss opp på så god intensitet i press spillet og stresser Stabæk slik at de ikke klarer å spille sitt spill. Utover kampen har vi bra struktur og vi ramler ikke sammen. Vi scorer fine mål ved at vi går inn bak dem når de står høyt, akkurat slik vi ønsket.

Seieren over Stabæk er en solid prestasjon, spesielt med tanke på at vi nå har flere J19-aktuelle spillere i A-lagets treningsgruppe, som følgelig da ikke kan spille kamper for en annen treningsgruppe grunnet de strenge smittevernreglene som gjelder i toppfotballens kohorter.

Østerås er godt fornøyd med sesongen så langt.

– Vi er heldige som har en serie der de fleste av våre jenter får spille kamper. Det er en fin serie der vi får flere gode kamper, og  konkurransen om å være best i byen har vi lyst til å vinne.

Det jobbes svært godt i talentgruppa, og vi skal ikke la oss overraske om vi blir bedre kjent med flere av disse spillerne frem i tid.

Tabell og øvrig kampfakta:

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7617153

Tap mot ØHIL

Kampen mellom Vålerenga og ØHIL var en kjapp gjentakelse av samme oppgjør fra tidligere i uken.

Søndag møttes lagene på Hosle. Derfra dro vi hjem til Valle med en  4-3 seier i bagen,  i det som ble en jevn og intens kamp.

I gårsdagens kamp fikk ØHIL dessverre revansje, da de vant 5-3. Jentene våre virket ikke å være like fulle av trøkk og energi som på søndag, og vi strevde mer med å etablere eget spill. Likevel scorer vi 3 fine mål, og tar med oss flere gode ting spillere og trener Darren O`Sullivan og hans team kan jobbe videre med.

Tabell og øvrig kampfakta:

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7580583

 

Denne saken handler omA-LAGET, REKRUTT, TALENT, , , ,