Etter et lite opphold på grunn av landskamper, skal det igjen spilles kamper i Toppserien. Søndag 27 september tar vi imot Klepp hjemme på Intility Arena.

Skrevet av Olav Svendsrud.

Når kampen starter har vi kanskje mistet tabelltoppen, ettersom våre argeste konkurrenter, LSK Kvinner og Rosenborg, spiller allerede lørdag. Førstnevnte hjemme mot Røa, mens RBK spiller borte mot Kolbotn.

Pr. nå topper vi tabellen, men har spilt en kamp mer enn de andre og har ikke rom for å avgi poeng dersom vi skal gjenerobre ledelsen. No pressure der, altså.

KJØP BILLETTER TIL KAMPEN HER.

Landslagspause og ny spiller

På grunn av koronasitausjonen ble landslagspausen mer av en hvilepause for mange av våre internasjonale spillere. Sherida Spitse, Dejana Stefanovic og våre «danske piger» var ikke i sving for sine hjemland ettersom de da måtte ha gjennomført ti dagers karantene ved hjemkomst til Oslo.

Slikt har vi ikke tid til dersom vi skal vinne gull. Håper de har fått ladet batteriene godt og at de er klare til dyst.

Celin Bizet og Synne Jensen var i den norske troppen mot Wales, men ingen av dem slapp innpå, så også de er skadefrie og matchklare.

Ingibjörg Sigurdardottir var i aksjon for Island, men dattera til Sigurd slipper karantene fordi hun er så tøff at ikke noe virus tør prøve seg på henne likevel.

Om det har vært rolige dager for enkelte, har andre jobbet hardt på kontorene på Valle.

Rikke Nygård er klar for å kjempe om medaljer for Vålerenga. Foto: Aloto Sports Agency.

Landslagsoppholdet har blant annet blitt benyttet til å hente Rikke Nygard fra Arna-Bjørnar. Til tross for at hun bare er 20 år, har hun allerede flere sesonger bak seg i Toppserien og den meget gode midbanespilleren vil bli en verdifull forsterkning.
Velkommen, Rikke!

I tillegg har Sigrid Heien Hansen, Rikke Marie Madsen og Marie Dølvik forlenget sine kontrakter og det ryktes om flere resigneringer på vei. Flott jenter!

Søndagens motstander

Søndagens motstander er altså Klepp. De har vært med i toppen av norsk kvinnefotball i en årrekke og vant faktisk serien tilbake i 1987. De siste årene har de vært på øvre halvdel av tabellen, men i år har det buttet for jærbuene.

Særlig på hjemmebane har de vært svake i år og vi slo dem 1-2 i det omvendte oppgjøret i august etter å ha ligget under til pause. De scorer få mål, men er ganske gjerrige bakover, så dette kan bli en tålmodighetsprøve dersom det første målet lar vente på seg.

Forrige sesong endte det hele 4-0 til oss hjemme mot de grønne fra Jæren og vi ser gjerne en reprise i år. Det er så jevnt i teten av Toppserien at målforskjell fort kan bli avgjørende når alt skal oppsummeres etter 18runder, så her er det bare å gønne på!

Kampen spilles søndag 27/9 kl.15.00. Billetter kan kjøpes her.

Dersom du ikke har anledning til å komme på stadion, kan kampen sees på Direktesport.no.

Les også

Denne saken handler omA-LAGET, , ,